SiolNET. Novice Črna kronika
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Mariboru zasegli 133 sadik konoplje, v Zrečah konopljo našli pri 68-letniku #foto

0,35

termometer

konoplja PP rače
Oba osumljenca sta osumljena storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/1 Kazenskega zakonika. Foto: PP Rače

Policisti Policijske postaje Rače so v ponedeljek na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let. Našli in zasegli so 133 sadik konoplje, različne pripomočke in še okoli dva kilograma posušenih rastlinskih delcev rjavozelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje. Konjiški policisti pa so dober kilogram posušenih delcev konoplje našli pri 68-letnem moškem iz okolice Zreč. 

Med preiskavo stanovanja 28- in 29-letnega osumljenca so policisti v Mariboru odkrili prostor, velik 190 centimetrov krat 120 centimetrov krat 60 centimetrov, ki je bil prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli 133 sadik konoplje, visokih od tri do deset centimetrov. 

konoplja PP Rače Foto: PP Rače

Poleg so našli in zasegli pripomočke za gojenje prepovedane droge (ventilatorji, grelnik, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in LED-luči).

Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Foto: PP Rače

Policisti so med preiskavo našli in zasegli še približno 200 gramov posušenih rastlinskih delcev rjavo-zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, digitalno tehtnico in dva mobilna telefona.

Na podlagi odredbe sodišča so nato opravili še hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hotinji vasi, ki jo uporabljata osumljenca. Tam so v gospodarskem poslopju odkrili še en prazen in prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v poslopju pa še približno dva kilograma posušenih rastlinskih delcev rjavo-zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, tehtnico in električni mešalnik.

konoplja PP Rače Foto: PP Rače

68-letni moški konopljo hranil v več prostorih 

Konjiški policisti so v ponedeljek opravili hišno preiskavo pri 68-letnemu moškemu, doma z območja Zreč, in v stanovanjski hiši našli dober kilogram posušenih delcev konoplje, ki jih je 68-letnik hranil v različnih steklenih kozarcih, papirnatih in PVC-vrečkah v več hišnih prostorih.

Moškega bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi  drogami, prepovedanimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/1 členu Kazenskega zakonika, so sporočili s Policijske uprave Celje.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

droga konoplja Novice Policisti zasegli več kot 400 sadik konoplje Policija Novice V Kopru in okolici prijeli dva preprodajalca drog Policija Novice Policisti so ga zalotili, ko je s kolesom prevažal sadiko konoplje zaseg droge Novice Štirje osumljeni zaradi droge in tablet, zasegli tudi večje količine denarja #foto konoplja Novice Zasegli 626 sadik in še posušeno konopljo, glavnega osumljenca še iščejo #foto Policija Novice Na koncertu policisti opravili 51 zasegov prepovedanih drog Luka Koper Novice V Luki Koper zasegli več kot 200 kilogramov heroina

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin