Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2017,
12.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Natisni članek

noad Policija Vipavska dolina

Četrtek, 7. 9. 2017, 12.48

6 let, 6 mesecev

Zaradi ogljikovega dioksida v vinski kleti umrla oče in sin #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Policija | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Primorski policisti so bili davi obveščeni, da v kletnih prostorih ene od hiš na območju naselja Vrhpolje pri Vipavi negibno ležita dva moška in ženska. Kljub oživljanju moškima ni bilo pomoči, reševalci so bili uspešni le pri ženski, je povedal predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Video: Planet TV


Po prvih ugotovitvah kriminalistov in policistov pokojnika, stara 67 in 27 let, nista umrla nasilne smrti, pač pa najverjetneje zaradi vdihovanja ogljikovega dioksida v vinski kleti. 63-letno žensko so odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O dogodku je bil obveščen preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Po prvih podatkih naj bi bila žrtvi oče in sin ene od vinogradniških družin iz Vrhpolja.

Zdravnica, ki je prispela na kraj dogodka, je za umrla odredila sanitarno obdukcijo, s katero bo ugotovljen dejanski vzrok smrti. Policijska preiskava tragičnega dogodka na Vipavskem namreč še poteka.

Policija svetuje: Prostore, ki jih uporabljate za kuhanje sokov, večkrat na dan prezračite

Policija ob tem svetuje, da prostore, v katerih se uporabljajo grelna telesa za kuhanje sokov, uporabniki zračijo tako, da večkrat na dan naredijo prepih, predvsem pa naj tega opravila nikoli ne izvajajo sami.

Ogljikov dioksid je gostejši od ostalega zraka, zato se zadržuje v kletnih prostorih. Nastaja pri popolnem izgorevanju ob zadostnem dotoku kisika, pri celičnem dihanju in alkoholnem vrenju.

Povišano koncentracijo ogljikovega dioksida lahko preverijo s preprostim testom z gorečo svečo.

Ogljikov dioksid je plin brez barve in brez vonja, pač pa rahlo kislega okusa, ki nastane zaradi raztapljanja ogljikovega dioksida v sluznici. Pri vdihavanju plina ne čutimo, zato lahko pride do nezavesti, preden je zaznana nevarnost.

Ne spreglejte