SiolNET. Novice Črna kronika
8,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za glavo ovaduha iz Slovenije ponuja pol milijona evrov

8,24

termometer

Radoje Zvicer
Srbska policija je za Radojem Zvicerjem razpisala mednarodno tiralico, ker naj bi prek BiH pobegnil v Južno Ameriko. Foto: Ministrstvo za notranje zadeve Srbije

Slovensko celico črnogorskega Kavačkega klana naj bi slovenski policisti razbili s pomočjo ovaduha, kar je močno razjezilo vodjo kriminalcev Radoja Zvicera, ki je že od februarja letos na begu pred policijo.

"Odrežite mu glavo in pošljite mi videoposnetek." Tako želi po poročanju srbskih medijev vodja črnogorskega Kavačkega klana Radoje Zvicer obračunati s pripadnikom slovenske celice, ki je pomagal slovenskim policistom razbiti kriminalno združbo. Pol milijona evrov naj bi ponujal Zvicer za umor ovaduha, ki naj bi slovenski policiji predal tudi celotno komunikacijo znotraj klana za zadnja tri leta. Kot je za srbski Kurir dejal vir iz srbske policije, naj bi se ovaduh za predajo dokazov policiji odločil, ker je želel zapustiti klan.

Kavački klan iz Črne gore je v ospredju medijev držav Zahodnega Balkana zadnje tedne, odkar je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razkril, da je njegov vodja Radoje Zvicer iz svojih sovražnikov delal čevapčiče in jih tudi jedel.

SRBIJA Novice Srbski kriminalci iz svojih žrtev delali čevapčiče. Jedli so jih z gorčico in čebulo. #video

Kriminalci podkupovali srbske policiste?

Ovaduh, ki naj bi bil vsaj leto dni tajni sodelavec policije, je bil po pisanju srbskih medijev med aretiranimi člani slovenske celice sredi maja, ko je slovenska policija pridržala 11 oseb. S tem naj bi policija želela pred preostalimi člani klana skriti dejstvo, da je med njimi "skesanec". Vendar so to očitno storili zaman. Po pisanju Kurirja srbska policija sumi, da je ime ovaduha prišlo do Kavaškega klana iz srbske policije, kjer naj bi kriminalci imeli več oseb podkupljenih.

Policija Novice Vodstvo slovenske celice klana črnogorskega ljudožerca na begu
Črnogorski kriminalci imajo sicer povsod težave s svojimi člani, ki sodelujejo s policijo. V Srbiji naj bi dva člana klana postala ovaduha, prav tako naj bi policistom dve osebi pomagali tudi v Črni gori.

 

Ovaduha naj bi skrili v Zahodni Evropi

Slovenskega ovaduha naj bi policija, po tem, ko je postalo jasno, da Zvicer ve, kdo je, hitro skrila v eni od držav Zahodne Evrope. Vprašanje, ali je slovenski ovaduh na svobodi ali na prostosti in ali je bil tajni sodelavec policije, je 28. maja letos začasni vodji NPU Petri Grah Lazar na novinarski konferenci postavila novinarka časnika Večer Damijana Žist. Grah Lazarjeva na vprašanje zaradi varovanja osebnih podatkov ni želela odgovoriti.

policija Novice Med aretiranimi sodelavci ljudožerca tudi igralec Partizana #video Radoje Zvicer Novice Sodelavec črnogorskega ljudožerca postal seks simbol v Srbiji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin