Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2011,
11.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

preiskava

Petek, 10. 6. 2011, 11.08

7 let, 12 mesecev

Vsi pridržani v preiskavi Vegrada že na prostosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vseh pet osumljenih oseb, ki so bile pridržane zaradi suma storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja in pravic, povezanih s poslovanjem Vegrada, so že na prostosti.

To so potrdili na Policijski upravi Celje. Dodali so še, da so zadnjega osumljenega na prostost izpustili v četrtek zvečer.

"V delo policije se ne vtikam" Stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril je povedala, da je o preiskavah izvedela iz medijev. "Moje je, da vodim stečajni postopek, v delo policije se ne vtikam, če so presodili, da je treba nekaj preiskati, je to njihova pravica," je še dejala Grilova.

Sodelovalo več kot 30 kriminalistov in policistov V kriminalistični preiskavi suma gospodarskega kriminala, povezanega z Vegradom, je sodelovalo več kot 30 kriminalistov in policistov, ki so opravili sedem hišnih preiskav pri različnih fizičnih osebah. Pri tem so iskali materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

V naslednjih dneh bodo preučili podatke V naslednjih dneh bodo kriminalisti dokumentacijo, računalniško opremo ter druge predmete, ki so jih zasegli pri hišnih preiskavah, pregledali in analizirali ter preučili podatke, ki so jih pridobili z zbiranjem obvestil v predkazenskem postopku.

Po poročanju medijev so kriminalisti med drugim preiskovali hišo nekdanje glavne direktorice Vegrada Hilde Tovšak v Mislinji. Tovšakova, ki je bila v četrtek v Beogradu, je za Radio Slovenija povedala, da je preiskava povezana s poslovnim sodelovanjem med Vegradom in Hypo Alpe Adria Bank pri poslih z zemljišči.

Tovšakova: Želim se čim prej rešiti javnega linča "Jaz pri preiskavi nisem prisotna, ker sem v tujini, vsekakor pa želim, da podrobno pregledajo vse v moji hiši in da se čim prej rešim tega javnega linča o mojih računih v tujini, ker jih nimam," je takrat dejala Tovšakova, ki je dodala, da preiskava poteka tudi pri "vseh hypovcih".

V Hypo Alpe Adria s preiskavo niso uradno seznanjeni V Hypo Alpe Adria s kriminalistično preiskavo niso uradno seznanjeni. Pojasnili so tudi, da morebitna preiskava ne poteka proti Hypu, temveč proti nekaterim nekdanjim vodilnim v Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Alpe Adria Leasing, ki so bili v začetku februarja s strani nadzornega sveta odpoklicani.

Nekdanja kadrovska direktorica Vegrada Branka Gabrijel je zanikala neuradne informacije medijev, da je preiskava potekala tudi na njenem domu, naj bi pa, prav tako po neuradnih informacijah, preiskava potekala pri nekdanjem direktorju več hčerinskih družb Vegrada Mateju Košiču. Po nepreverjenih informacijah je bil Košič tudi med pridržanimi.

Ne spreglejte