Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
11.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vladimir Vodušek sojenje

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 11.03

8 let

Vladimir Vodušek: S tožilcem se lahko pogajam kvečjemu o umiku obtožnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jutri se bo o svoji krivdi na predobravnavnem naroku izrekel Vladimir Vodušek, ki mu obtožnica očita, da je poskusil izsiljevati nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca.

Kot je znano, je bil predobravnavni narok razpisan že 1. oktobra, ko je Velenjčan Stanislav Gaberc, drugoobtoženi v tej zadevi, s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde. S tožilstvom se je pogodil za 14 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo 14 mesecev. Gaberca je sodišče, ker je bil do zdaj nekaznovan in je brez službe in premoženja, poleg tega pa kot invalid tretje kategorije prejema 200 evrov invalidnine, oprostilo tudi plačila sodnih stroškov.

Priznanje je Voduška tako presenetilo, da je njegov zagovornik Boštjan Penko sodišče zaprosil za preložitev naroka. Na zatožno klop bo tako znova sedel jutri.

Ni šlo za poskus izsiljevanja, temveč za maščevanje "Nisem se pripravljen pogajati niti o pogojni kazni niti o priznanju krivde. Lahko se pogajam kvečjemu za umik obtožnice," je za Planet Siol.net povedal obdolženi novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek. Prepričan je namreč, da razlogov za obtožnico sploh ni. "Ni šlo za poskus izsiljevanja, ampak za maščevanje," trdi Vodušek, ki je prepričan, da je to maščevanje Korošca in Vinka Stiplovška "v režiji odvetniške družbe Gregorovič in Pungartnik. Ker sem pridobil neke dokumente, ki sem jih vrnil viru in jih nisem novinarsko obdelal, so sklenili, da se bodo maščevali."

Pojasnil je, da so ga zvabili v odvetniško pisarno pod pretvezo, da bodo oglaševali na Info TV, kjer so se mesec dni pogajali o pogojih oglaševanja, "nato pa so odšli na tožilstvo, češ da jih izsiljujem, čeprav so mi sami to ponudili". Glede očitkov "sem popolnoma miren" Sprašuje se, kako bi jih lahko izsiljeval, če je originalne dokumente vrnil viru, fotokopijo pa je omenjeni družbi izročil. "Tudi odvetnik, s katerim sem se pogovarjal, je bil šokiran, ko je izvedel, da je šlo za fiktivna pogajanja, saj je za to izvedel šele ob moji aretaciji," je pojasnil Vodušek, ki pravi, da je popolnoma miren glede očitkov iz obtožnice.

Voduška aretirali ob prejemanju denarja Naj spomnimo, da naj bi Vodušek in Gaberc izsiljevala tudi Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Kriminalisti so Voduška aretirali julija lani na Trojanah v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Skupaj z Gabercem naj bi oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350 tisoč evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v vrednosti 160 tisoč evrov.

Vodušek in Gaberc sta bila v priporu skoraj mesec dni, potem pa je vrhovno sodišče ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti in odpravilo pripor. Obtožnica zoper Voduška in Gaberca je bila vložena konec oktobra lani.

Decembra lani sta bili vloženi obtožnici tudi zoper Korošca in Stiplovška zaradi domnevne zlorabe položaja. Unior naj bi namreč Rhydconu nakazal 170 tisoč evrov, saj ta ni zmogel več odplačevati posojila, ki ga je najel za nakup Uniorjevih delnic.

Ne spreglejte