SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Več mrtvih v požaru v francoskem domu za ostarele

2

termometer

Požar v domu za ostarele v mestu Marseille na jugu Francije je zahteval šest smrtnih žrtev. Vse žrtve so ženske, ki so umrle zaradi zadušitve z dimom, je sporočila tamkajšnja policija.

Gasilci so zaradi vdihovanja strupenega dima pomagali 15 ljudem, od tega so tri odpeljali v bolnišnico. "Osebje je v šoku," je dejala podžupanja Caroline Pozmentier. "Požar je izbruhnil ob 2.30. Bil je dokaj silovit, a omejen na eno sobo in stanovalec sobe v njem ni umrl," je povedal namestnik tožilca Christophe Barret. V času požara je bilo v domu za ostarele 180 ljudi.

Vrečko sladkarij je poskušal odpreti z vžigalnikom Barret je kasneje pojasnil, da je zagorelo, ko je 75-letni stanovalec doma poskušal z vžigalnikom odpreti vrečko sladkarij. "Stanovalec sobe, v kateri je zagorelo, je povedal, da je poskušal z vžigalnikom odpreti vrečko sladkarij, ki je bila zavezana z vrvico. Ognjeni zublji so zajeli vrečko in njegovo posteljo," je še povedal Barret.

Ženske, ki so v požaru umrle, so bile stare med 51 in 93 let. Zdravstveno stanje treh poškodovanih, ki so jih prepeljali v bolnišnico, pa je resno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin