Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2011,
17.47

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Argentina nesreča nesreča

Natisni članek

Torek, 13. 9. 2011, 17.47

8 let, 3 mesece

V trčenju vlakov in avtobusa v Argentini številni mrtvi in ranjeni (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V Argentini se je v času jutranje prometne konice zgodila huda nesreča, ko je na železniški postaji v predmestju Buenos Airesa najprej vlak zapeljal v avtobus, nato pa je vanju trčil še en vlak.

Po dosedanjih podatkih je bilo ubitih najmanj sedem ljudi, več kot 160 je ranjenih, od tega mnogi huje. Število smrtnih žrtev bo verjetno še naraslo. Gasilci se na vso moč trudijo, da bi iz razbitin vlakov in avtobusa čim prej rešili morebitne preživele, medtem ko ranjene množično prevažajo v bolnišnice. Večina žrtev potnikov na avtobusu Pri večini smrtnih žrtev, ki so jih potrdili doslej, gre za potnike ponesrečenega avtobusa. Do nesreče je prišlo okoli 7. ure zjutraj po lokalnem času, ko je na postajo Flores na jugozahodu prestolnice drlo na tisoče ljudi, ki so bili na poti v službo.

Vlak, ki je takrat zapeljal na postajo, je trčil v nek avtobus in ga potisnil v bližnji peron. Vlak je ob tem iztiril in pristal na sosednjih tirih, kamor je kmalu zatem pripeljal drug vlak.

Kriv naj bi bil voznik Po nekaterih navedbah naj bi bil za nesrečo kriv voznik avtobusa, ki je kljub opozorilnemu signalu zapeljal na železniški prehod.

Ne spreglejte