Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2024,
14.46

Osveženo pred

17 ur, 31 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,79

Natisni članek

Natisni članek

Nizozemska policija Tolmin nesreča nesreča

Nedelja, 27. 10. 2024, 14.46

17 ur, 31 minut

V iskalni akciji na Tolminskem našli mrtvega pohodnika z Nizozemske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,79
Porezen v občini Tolmin | Pogrešanega so našli danes, malo pred poldnevom, v globeli približno en kilometer nad vasjo Tolminske Ravne, na pobočju nad potokom Zadlaščica. Fotografija je simbolična. | Foto STA

Pogrešanega so našli danes, malo pred poldnevom, v globeli približno en kilometer nad vasjo Tolminske Ravne, na pobočju nad potokom Zadlaščica. Fotografija je simbolična.

Foto: STA

V soboto je bila policija obveščena, da na Tolminskem pogrešajo 61-letnega državljana Nizozemske. Takoj po prejetju obvestila so začeli z iskanjem pogrešanega, so sporočili z novogoriške policijske postaje. Danes so ga uspeli najti živega, vendar je med reševanjem umrl. 

Glede na prve ugotovitve se je v soboto skupina pohodnikov, večinoma tujih državljanov, zgodaj popoldne odpravila po kolovozni poti proti Tolminskim Ravnam. Med njimi je bil tudi navedeni 61-letnik, ki pa se je na približno polovici poti ločil od preostale skupine, nazadnje je bil opažen okoli 14.45. V iskalni akciji so pogrešanega iskali policisti Policijske postaje Tolmin, policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica in gorski reševalci GRS Tolmin, vendar kljub iskanju pogrešanega državljana Nizozemske na omenjenem območju pozno zvečer niso našli.

Iskalna akcija se je na strmem in težko prehodnem območju nadaljevala tudi danes, od jutranjih ur. Pri iskanju pogrešanega se je tolminskim policistom in pripadnikom gorske policijske enote pridružilo tudi približno 40 drugih reševalcev – gasilcev, pripadnikov civilne zaščite vodnikov z reševalnimi psi in drugih, prav tako so območje pregledovali z dronom in helikopterjem s termovizijsko kamero.

Pogrešanega so našli danes malo pred poldnevom, v globeli približno en kilometer nad vasjo Tolminske Ravne, na pobočju nad potokom Zadlaščica. Sprva je še kazal znake življenja, pred padcem globlje v grapo ga je zadržalo drevo. Na kraj je bil napoten tudi vojaški helikopter, vendar je ponesrečeni nizozemski državljan umrl v času reševanja. Njegovo smrt je kasneje potrdil zdravnik.

Policisti Policijske postaje Tolmin bodo o vseh ugotovitvah obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gore
Novice Pohodnika zaradi megle zašla s poti, na delu helikopter #foto
Julijske alpe
Novice Nova tragedija v slovenskih gorah: padel je kar 150 metrov globoko
reševanje gore
Novice Policija opozarja: to se dogaja v slovenskih gorah, bodite previdni
reševanje, gore, letalska policija, LPE GPU
Novice Pogrešanega pohodnika našli mrtvega

Ne spreglejte