Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2013,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

New York rojstvo

Ponedeljek, 4. 3. 2013, 10.26

8 let

Starša umrla v prometni nesreči, preživel ni niti njun otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mlada judovska zakonca sta bila na poti v bolnišnico, vendar sta doživela hudo prometno nesrečo, v kateri sta oba umrla na kraju dogodka, njun otrok pa je poškodbam podlegel v bolnišnici.

Nachman in Raizy Glabuer sta se želela s taksijem odpeljati v bolnišnico, saj se je Raizy slabo počutila, na poti je v njun taksi trčil avtomobil znamke BMW, voznik BMW-ja in njegov sopotnik sta peš pobegnila s kraja nesreče. Mlada zakonca, ki sta imela le 21 let, sta na kraju nesreče umrla, presenetljivo pa je preživel njun otrok, ki se je rodil prav na kraju nesreče, vendar pa so predstavniki judovske skupnosti pozneje potrdili, da je otrok umrl v bolnišnici. Edini, ki je imel srečo, je bil voznik taksija, ki je bil le lažje poškodovan.

Pripravljala sta se na rojstvo svojega prvega otroka Prijatelj Glauberjevih Isaac Abraham je za Telegraph povedal, da sta zakonca uživala počitnice in se pripravljala na rojstvo svojega prvega otroka. "Otrok je v kritičnem stanju v bolnišnici Beth Israel. Zdaj molimo za otroka, da bo preživel," je še povedal Abraham. "Raizy sem sicer dobro poznal, saj sem jo videl odraščati. Otrok pa nima nikakršnih skrbi, saj bo zanj dobro poskrbljeno," je razkril še pred tem, ko je bilo znano, da otrok nesreče ni preživel.

"Gre za tragično nesrečo. Bila sta prav poseben par, oba sta bila zelo prijazna in cenjena člana skupnosti," je za New York Post komentiral rabin Bernard Freilich.

Oba sta bila člana ortodoksne judovske skupnosti Očividci nesreče so za New York Post še povedali, da je motor taksija pristal na zadnjem sedežu, tam kjer je Raizy sedela preden jo je katapultiralo iz avtomobila in je pristala pod parkirano traktorsko prikolico. Nachman pa naj bi bil ujet v taksiju, zato so morali gasilci izrezati streho avtomobila.

Glauberjeva sta bila sicer člana ortodoksne judovske skupnosti, ki ima stroga pravila glede oblačenja, družbenih navad in interakcij z zunanjim svetom. Moški nosijo temna oblačila, med katerimi je dolg plašč in klobuk, največkrat pa imajo dolge brade. V Brooklynu, kjer je prišlo do nesreče, pa naj bi živelo največja skupnost ortodoksnih Judov izven Izraela, tam jih naj bi živelo približno 250 tisoč.

Ne spreglejte