Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 1. 2015,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mihael Karner

Petek, 23. 1. 2015, 17.43

8 let

Sodišče ni odobrilo zamrznitve Karnerjevih nepremičnin v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča, da zemljiški knjigi ne odredi prepovedi odtujitve ali obremenitve nepremičnin, ki so v lasti podjetij, povezanih z Mihaelom Karnerjem, je pravnomočna.

Ameriško sodišče iz Massachusettsa se namreč v roku ni pritožilo na takšen sklep, so za STA pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Ameriško sodišče se ni pritožilo, sklepa postala pravnomočna Na začetku meseca je Delo poročalo, da je preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča Andrej Baraga zavrnil tako predlog za začasno zamrznitev 14 parcel na Viču, ki so v lasti podjetij Merideis in Velinvestment (Karner je direktor prvega in prokurist drugega), kot tudi predlog za podaljšanje tega ukrepa.

Čas za pritožbo na sklepa se je iztekel 20. januarja, ker se ameriško sodišče, ki Karnerja preganja zaradi domnevno nezakonitega trgovanja s steroidi in pranja denarja, ni pritožilo, pa sta postala pravnomočna.

Sodnik Baraga večinoma sledil navedbam Odvetniške pisarne Čeferin Po poročanju Dela je slovensko sodišče zahtevek za zamrznitev premoženja zavrnilo, ker iz obtožbe zveznega okrožnega sodišča v Massachusettsu ni razvidno, da je Karner nezakonito uvažal in prodajal anabolične steroide tudi po 1. novembru 2008, ko je to postalo kaznivo tudi pri nas.

Sodnik Baraga je pri tem po poročanju časnika večinoma sledil navedbam Odvetniške pisarne Čeferin, ki zastopa Karnerja, da ameriška obtožnica govori le o Karnerjevem delovanju od leta 2000 do prve polovice leta 2008.

Karnerja in njegovo ženo so sicer decembra 2010 aretirali v Avstriji, ZDA pa so zahtevale njuno izročitev, a sta bila aprila 2012 izpuščena po plačilu varščine. Po tem sta odšla v Slovenijo.

Ne spreglejte