Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
27. 8. 2015,
7.28

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

heroin Slovenec Velika Britanija

Četrtek, 27. 8. 2015, 7.28

3 mesece, 2 tedna

Slovenca na Otoku zaradi tihotapljenja heroina obsodili na zapor

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski voznik tovornjaka D. S., ki so ga aprila v Dovru v Veliki Britaniji dobili s 45 kilogrami heroina, je bil obsojen na 14 let zapora.

Tovornjak 58-letnega D. S. so cariniki v Dovru ustavili aprila letos. V zavojih, na katerih je bila nalepka prestižne avtomobilske znamke Rolls Royce, so odkrili 45 kilogramov kokaina, vrednega več kot 5,8 milijona funtov (okoli 7,9 milijona evrov). Zavoji so bili skriti na dnu tovornjaka pod praznimi paletami in zaboji, piše britanski Daily Mail.

Na sojenju je tožilec povedal, da je odkritje pomenilo velik udarec za tihotapsko verigo. "Gospod S. je bil kot zaupanja vreden člen vpleten v prefinjeno in profesionalno operacijo tihotapljenja veliko vredne pošiljke drog," je na sojenju dejal tožilec.

Na Otok potoval že večkrat Tovornjak D. S., očeta enega otroka, so pregledali, ker je postal sumljiv zaradi ponarejenih potnih papirjev iz Nemčije. V tovornjaku so našli 50 zavojev, v vsakem pa je bil heroin z od 56- do 67-odstotno čistostjo.

Pred aretacijo je D. S. v in iz Velike Britanije potoval najmanj osemkrat, vsakič s približno enakim tovorom praznih palet ali zabojev, so še razkrili na sodišču. Tožilec je priznal, da ne morejo dokazati, da je tudi ob teh priložnostih D. S. tihotapil droge, je pa dodal, da ta potovanja "niso služila nobenemu pravemu zakonitemu nameni in so bila najmanj generalke".

Tihotapil zaradi finančnih težav D. S. je priznal, da je pristal na tihotapljenje drog zaradi finančnih težav. "Gre za prefinjeno operacijo in zelo veliko količino precej kakovostnih drog. Tihotapljenje takšne količine bi zelo pomembno vplivalo na dobavo drog v Veliko Britanijo. Šlo je za 45 kilogramov smrtonosne droge, ki je bila namenjena prodaji na ulicah Velike Britanije z namenom dobička," je dejal sodnik, potem ko je Slovenca obsodil na 14 let, od tega na 16 mesecev zapora, preostalo pogojno.

Ne spreglejte