SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ruski aktivisti iz kleti trgovin rešili 12 sužnjev

2

termometer

Da tudi v Rusiji živijo novodobni sužnji, so dokazali ruski aktivisti, ko so iz ujetništva rešili 12 Azijcev.

Ruski aktivisti za človekove pravice so že dolgo časa zbirali potrebno dokumentacijo o preprodaji belega blaga, nazadnje pa so se odločili ukrepati in iz kleti moskovskih trgovin osvobodili 12 sužnjev. Namigovanja, da je takšnih sužnjev v Rusiji več sto, oblasti že preverjajo. "Pred šestimi leti so Združeni narodi ugotovili, da je v Rusiji med polovico milijona in milijonom sužnjev," je besede ruskega aktivista Danila Medvedeva povzel hrvaški Dnevnik.

Za zdaj še ni aretacij Aktivisti so vso dokumentacijo, ki so jo zbrali, predali oblasti, vendar za zdaj še nihče ni bil aretiran. Očividci, ki so bili priča junaškemu dejanju aktivistov, so povedali, da so bili med osvobojeni sužnji tudi otroci. Aktivisti pa so razkrili, da so rešili tri otroke, pet žensk in štiri moške, kljub temu pa niso uspeli rešiti še ene ženske, dva otroka pa sta že pred njihovo akcijo pobegnila, zato ne vedo, kje se nahajata.

Po rešitvi pa sta dve ženski povedali, da sta kot sužnji v trgovini delali kar deset let, vendar si nista upali zbežati, saj so jima lastniki grozili in ju pretepali.

Ruska prestolnica je sicer obljubljeno mesto za številne delavce iz držav nekdanje ruske republike, predvsem iz srednje Azije, Tadžikistana in Kirgizistana.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin