SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razveljavljena sodba glede ciprskih poslov župana Zavrča, zopet na prvo stopnjo

1

termometer

 | Foto:
Višje sodišče je presojo o zakonitosti prenosa družbe RMV holding na Ciper vrnilo prvostopenjskemu sodišču, ki pa je enkrat že ugotovilo nezakonitost.

Višje sodišče je razveljavilo sodbo, v kateri je okrožno sodišče na Ptuju odločilo, da je Miran Vuk, župan Zavrča in nekoč najbogatejši Slovenec, ki je v osebnem stečaju, družbo RMV holding nezakonito prenesel na Ciper, poroča časnik Finance.

Zadevo je sodišče vrnilo v presojo prvostopenjskemu sodišču, ki je enkrat že ugotovilo, da je bil prepis nezakonit.

"Prvi narok v zvezi s tem bi moral potekati v petek, a je bil narok iz neznanih razlogov preklican," je za Finance povedal Dragan Manjulov, upravitelj v osebnem stečaju Mirana Vuka. Od razpleta te sodbe je sicer odvisno, ali bo polovični delež družbe RMV Holding v stečajni masi Mirana Vuka ali ne.

Do razpleta sodbe je v stečajni masi pod odložnim pogojem.

Prednovoletna sodba Okrožno sodišče na Ptuju je pred novim letom s sodbo v imenu ljudstva razsodilo tudi, da je bil del sredstev, ki jih ima na bančnem depozitu žena Mirana Vuka, pridobljen med trajanjem zakonske zveze. Gre za depozit v višini okrog 680 tisoč evrov.

"Če bo sodba postala pravnomočna, to pomeni, da bo polovica depozita v višini 340 tisoč evrov prešla v stečajno maso," pojasnjuje Manjulov. Na to sodbo se Miran Vuk ne more pritožiti, saj pritožbe v njegovem imenu vlaga stečajni upravitelj, se pa lahko pritoži Vukova žena.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin