Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2020,
12.56

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

12

Natisni članek

noad Ljubljana lokal ogenj policija

Nedelja, 25. 10. 2020, 12.56

3 leta, 6 mesecev

Prijeli moška, ki sta poskušala požgati lokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

12

ogenj, požar | Fotografija je simbolična. | Foto Getty Images

Fotografija je simbolična.

Foto: Getty Images

Ljubljanski policisti so prijeli dva moška, ki sta osumljena, da sta v četrtek ponoči poskušala požgati gostinski lokal na območju Fužin. Možje v modrem so ugotovili, da sta 34-letnik in 42-letnik z vnetljivo tekočino polila stranska vrata lokala ter poskušala prižgati ogenj. Ta je na srečo ugasnil, tako da je v dogodku nastala manjša materialna škoda. Pred omenjenim dejanjem je 34-letnik po ugotovitvah policistov grozil eni od sorodnic in njenemu partnerju.

Na ljubljanski policijski upravi pojasnjujejo, da sta policista Policijske postaje Moste v četrtek ponoči na območju Fužin opazila manjši požar pri stranskih vratih enega izmed gostinskih lokalov. Pri tem sta v bližini opazila dva človeka. Eden od njiju je zbežal s kraja dogodka, drugega pa so policisti prijeli. Z zbiranjem obvestil so kmalu ugotovili tudi identiteto pobeglega.

Pretep
Novice Velik pretep v Kočevju: da bi pomagal sinu, z avtom zapeljal v množico ljudi

Moška z vnetljivo tekočino polila vrata lokala in prižgala ogenj

Po ugotovitvah policistov sta 34-letnik in 42-letnik z vnetljivo tekočino polila stranska vrata gostinskega lokala in prižgala ogenj, ki pa je ugasnil. Pri tem je nastala manjša materialna škoda. Kaznivo dejanje je po navedbah policije povezano z grožnjami 34-letnika eni od sorodnic in njenemu partnerju.

Osumljencema so policisti odvzeli prostost. Štiriintridesetletnika so zaradi sumov kaznivih dejanj poskusa požiga in groženj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Zoper drugega bodo policisti zaradi suma pomoči pri poskusu požiga podali kazensko ovadbo. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin dogodka, o čemer bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Ne spreglejte