SiolNET. Novice Črna kronika
9,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velik pretep v Kočevju: da bi pomagal sinu, z avtom zapeljal v množico ljudi

9,25

termometer

Pretep
Fotografija je simbolična. Foto: Getty Images

V središču Kočevja je v sredo popoldne nastal pretep, v katerem je sodelovalo devet ljudi. Vpleteni so se začeli pretepati med čakanjem na vstop v eno od bank. V tem času je proti sodelujočim v pretepu in mimoidočim na pločniku z vozilom zapeljal 48-letnik iz Kočevja. Ta je na kraju incidenta trčil v tri ljudi, nato pa še v stavbo. Oseminštiridesetletnika, ki je nato poskušal pomagati na tleh ležečemu poškodovanemu sinu, je nato s palico udaril 23-letnik in mu prizadejal hude telesne poškodbe.

V prepiru in pretepu je sodelovalo devet ljudi, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. V času pretepa je proti sodelujočim v pretepu in tudi proti drugim ljudem, ki so se v tem času naključno nahajali na pločniku, z vozilom zapeljal 48 letnik iz Kočevja.

slovenska policija Novice Pridržali opitega najstnika, ki je staršema grozil s pretepom

Z avtomobilom trčil v ljudi na pločniku, potem pa še v stavbo

Ta je trčil v enega človeka, ki je sodeloval v pretepu, in v še dva človeka, ki sta se naključno nahajala na pločniku, potem pa je trčil še v stavbo, kjer je vozilo obstalo. Oseminštiridesetletnika sta nato dva izmed udeležencev pretepa izvlekla iz vozila in udarjala po njegovem vozilu s palico. Ko je osumljenec izstopil, da bi pomagal na tleh ležečemu poškodovanemu sinu, je do njega prišel 23-letnik, ki ga je udaril s palico in mu prizadejal hude telesne poškodbe. Skupaj s še dvema drugima osumljencema ga je nato pretepal do prihoda policije.

23-letnik s palico nad 48-letnika

Oseminštiridesetletnik je bil odpeljan v novomeško bolnišnico, njegovo življenje pa ni ogroženo. Po oskrbi je bil že odpuščen iz bolnišnice. V incidentu je bilo poleg njega lažje poškodovanih še pet ljudi. Policisti so 48-letniku in 23-letniku odvzeli prostost ter ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Prvega so k sodniku privedli zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, drugega pa zaradi sumov kaznivih dejanj nasilništva in povzročitve hude telesne poškodbe.

Preiskovalni sodnik za glavna osumljenca odredil pripor

Preiskovalni sodnik je za oba osumljenca odredil pripor. Kaznivega dejanja nasilništva je osumljenih še pet ljudi, zoper štiri pa policisti vodijo postopke o prekršku. Možje v modrem nadaljujejo zbiranje obvestil in preverjanje okoliščin dogodka, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo ter izvedli ustrezne prekrškovne postopke, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin