Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
15.26

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82

3

Natisni članek

Natisni članek

prebežnik meja policija migracije

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 15.26

5 let, 7 mesecev

Prijeli Avstrijca, ki je hotel prebežnike prepeljati v notranjost države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82

3

Policija | Fotografija je simbolična. | Foto STA

Fotografija je simbolična.

Foto: STA

Dolenjski policisti so v soboto zvečer med varovanjem državne meje na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 38-letni državljan Avstrije v vozilu prevažal šest državljanov Iraka, ki so pred tem peš nezakonito prestopili državno mejo. Avstrijcu, ki je prebežnike želel prepeljati v notranjost države, so policisti odvzeli prostost, preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. Iračane so po končanih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Od petka do ponedeljka so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. 

Na območju Posavja so v krajih Podgračeno in Oštrc prijeli pet državljanov Alžirije in državljana Albanije, na območju Bele krajine v bližini krajev Učakovci, Srednja vas, Purga, Hrast pri Vinici, Belčji Vrh, Damelj, Črnomelj in Gorica pa 13 državljanov Alžirije, deset državljanov Maroka, dva državljana Tunizije in državljana Libije. Dva državljana Iraka so prijeli tudi na območju Trdinovega vrha.

Na Obali med koncem tedna obravnavali 35 nezakonitih prebežnikov

Na območju koprske policijske uprave so medtem v soboto in nedeljo obravnavali 35 nezakonitih prebežnikov. Vse prebežnike so obravnavali na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica. Enajst ljudi je zaprosilo za mednarodno zaščito, preostale bodo vrnili na Hrvaško, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Pred tem, natančneje v petek ob 22.30, so policisti na cesti za Mune ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 44-letni državljan Albanije z urejenim statusom v Italiji. Policisti so ugotovili, da je 44-letnik prevažal dva državljana Albanije in da je trojica v Slovenijo prišla nezakonito. Zoper voznika bodo policisti vložili kazensko ovadbo, potnika so vrnili na Hrvaško.

Ne spreglejte