SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti prijeli serijskega roparja bencinskih servisov

3

termometer

Policisti so pred tednom dni prijeli 18-letnika, ki ga skupaj s pomagači sumijo, da je oropal več bencinskih servisov v Sloveniji.

Policisti so pred tednom dni prijeli 18-letnika, ki ga skupaj s 24-letnikom sumijo, da sta oropala bencinski servis v okolici Kočevja. Nato so policisti ugotovili, da je 18-letnik novembra oropal še tri bencinske servise, in sicer v Novi vasi, Cikavi in v okolici Ribnice, ter lastnike skupno oškodoval za okoli deset tisoč evrov.

Roparja prijeli v bližini Kočevja Po podatkih ljubljanske policijske uprave sta se 18- in 24-letnik prejšnji četrtek pripeljala v bližino bencinskega servisa v bližini Kočevja. 24-letnik je čakal v vozilu, 18-letnik pa je zamaskiran in oborožen z nožem odšel do prodajalne, kjer je od zaposlenih zahteval gotovino. Ukradel je nekaj sto evrov gotovine, nato pa je pobegnil. Policisti so kmalu po ropu izsledili vozilo in oba osumljenca ter jima odvzeli prostost.

V nadaljnji preiskavi so policisti ugotovili, da je 18-letnik 8. novembra oropal tudi prodajalno bencinskega servisa v Novi vasi, 11. novembra pa prodajalno bencinskega servisa Cikava. V obeh primerih je zamaskiran in oborožen s pištolo vstopil v prodajalno ter od zaposlenih zahteval denar.

Lastnike oškodoval za deset tisoč evrov Dan pozneje je 18-letnik skupaj s 25-letnikom oropal prodajalno bencinskega servisa v okolici Ribnice. Po navedbah ljubljanske policijske uprave je lastnike skupno oškodoval za okoli deset tisoč evrov. Med preiskavo so mu policisti tudi zasegli strašilno pištolo z naboji in nož.

Preiskovalni sodnik je za 18-letnika odredil hišni pripor. Proti 24- in 25-letniku pa so podali kazensko ovadbo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin