Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 5. 2012,
11.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

policija

Sobota, 19. 5. 2012, 11.32

8 let, 5 mesecev

Policisti prijeli domnevne ugrabitelje 34-letnega podjetnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenski policisti so v Kranju izvedli spektakularno aretacijo več kriminalcev, ki so osumljeni vpletenosti pri ugrabitvi in izsiljevanju v eni od sosednjih držav.

Kazenski postopek zoper četverico, osumljeno ugrabitve 32-letnega avstrijskega podjetnika, ki so ga danes rešili slovenski policisti, bo potekal v Sloveniji, je v izjavi za javnost pojasnil eden od koordinatorjev policijske akcije v Sloveniji Tomaž Peršolja. V petek ugrabljeni Avstrijec je sicer že na poti domov.

Peršolja je razložil, da so slovenske policiste njihovi avstrijski kolegi o ugrabitvi 32-letnika obvestili v petek pozno popoldne, saj so domnevali, da je moški v Sloveniji. Policisti in kriminalisti so takoj začeli z aktivnostmi, pri tem pa so sodelovali tudi s tožilstvom in pristojnim sodiščem.

Dva osumljenca sta bila z oškodovancem v avtomobilu v bližini Brnika Policisti so ugotovili, da četverica ugrabljenega zadržuje nekje med Ljubljano in Gorenjsko, danes dopoldan pa so odkrili tudi natančno lokacijo, je dejal Peršolja. Dva osumljenca sta bila z oškodovancem v avtomobilu v bližini Brnika, preostala dva, ki bi morala prevzeti denar, pa sta bila na Hrušici, kjer so ju tudi prijeli nekaj po deseti uri dopoldan. Skoraj istočasno so policisti prijeli še dvojico, ki je pazila na ugrabljenega, njega pa rešili.

V akciji ni bilo poškodovanih Peršolja je poudaril, da se v akciji ni bilo poškodovanih. Sicer pa je v akciji sodelovalo več deset policistov in kriminalistov, pa tudi pripadnikov specialne enote.

Ker so osumljence prijeli v Sloveniji, bo kazenski postopek potekal pri nas, prav tako pa ima četverica državljanov BiH tudi urejen status za bivanje v Sloveniji, je dodal Peršolja.

Avstrijska policija pa je v sporočilu za javnost zapisala, da jih je o ugrabitvi 32-letnika v petek okoli 15. ure obvestila njegova 23-letna partnerka. Policistom je pojasnila, da je bil 32-letnik na neki bencinski črpalki pri Beljaku dogovorjen s štirimi njegovimi nekdanjimi delavci, ko ga je klicala pa se ji ni oglasil.

Nato se je na telefon oglasil neznanec in ženski zagrozil, da svojega partnerja ne bo več videla, če ne bo izplačan zahtevan denar za izostale plače, torej 30.000 evrov. Ženski je dejal še, da bodo ugrabljenega, če jim dolga ne bodo poravnali, odpeljali v BiH.

Ugrabitelji od svojih zahtev niso odstopili Avstrijski policisti so zatem stopili v stik z ugrabitelji ter se pogajali do poznega večera, ugrabitelji pa od svojih zahtev niso odstopili. Stik so nato izgubili ter ga ponovno vzpostavili zgodaj zjutraj. Dogovorili so se za primopredajo v bližini Avstrije, kamor sta se dva ugrabitelja tudi odpravila, vendar brez ugrabljenega, zato je policija posredovala.

Tako avstrijska kot slovenska policija sta poudarili, da je k uspešno zaključeni akciji bistveno pripomoglo tudi njuno odlično medsebojno sodelovanje.

Ne spreglejte