Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
22. 10. 2015,
8.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

policija

Četrtek, 22. 10. 2015, 8.22

6 let, 6 mesecev

Policija vložila ovadbe zaradi 3,5-milijonskega oškodovanja Hotela Slon

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Policija je končala preiskavo domnevno spornih poslov in podala kazensko ovadbo zaradi suma 3,5-milijonskega oškodovanja Hotela Slon.

Dolgoletni sumi malih delničarjev o izčrpavanju ljubljanskega Hotela Slon in prelivanju sredstev na račune večinskega lastnika so se, kot kaže, izkazali za upravičene. Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so končali preiskavo o omenjeni družbi ter maja letos na tožilstvo podali ovadbo zoper pet fizičnih in eno pravno osebo, v Dnevniku piše Tomaž Modic.

Direktor Hotela Slon: Fiktivnih poslov ni Utemeljeno jih sumijo dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Dejali so še, da je bila "s kaznivim dejanjem povzročena premoženjska škoda v višini okoli 3,5 milijona evrov". Več informacij o sami preiskavi in tem, ali gre pri ovadenih za vodstvo Hotela Slon, predstavnike večinskega lastnika, podjetja Loxodonta ali koga drugega, zaradi varovanja osebnih podatkov niso mogli razkriti.

Direktor Hotela Slon je že od leta 2007 Gregor Jamnik, medtem ko so zastopniki Loxodonte trije: Boris Pesek, Zdenka Tatić in Milorad Sikima. Zadnji je že dolga leta član nadzornega sveta Hotela Slon, od januarja 2011 mu predseduje, pred nekaj tedni pa se je "razkril" kot največji posredni družbenik Loxodonte.

"Fiktivnih poslov ni. Delamo pošteno in v svojem poslu smo zelo uspešni. V zadnjih letih beležimo znatno rast in s tem podiramo rekorde v našem poslovanju. Naš zaslužek namenjamo prenovi hotela," nam je pojasnil Jamnik in dodal, da poslujejo v skladu z vsemi zakoni in predvsem gospodarno. "Podjetja ne izčrpavamo, nasprotno, denar vlagamo v prenovo hotela," je še poudaril.

Kakšni so očitki? Kot je znano, je v preteklosti več kazenskih ovadb proti vodstvu Hotela Slon vložil poslovnež Franc Gajšek, bolj znan kot lastnik Laboda. Ta ima trenutno v lasti 2,6 odstotka delnic Hotela Slon. Gajšek že dolgo časa opozarja na domnevne nepravilnosti pri poslovanju oziroma na izčrpavanje Hotela Slon in hčerinske družbe Kompas hoteli Bled, ki ima prav tako manjšinske delničarje.

Največ očitkov leti na njune domnevno fiktivne posle z največjim lastnikom, s katerimi naj bi poplačevala lasten prevzem. Tako Hotel Slon kot podrejeni Kompas hoteli Bled namreč že od prevzema leta 2006 sodelujeta z Loxodonto na področju svetovalnih storitev, nakupu materiala in iskanja najboljših ponudnikov za vzdrževanje, investicijska vlaganja in pranje hotelskega in gostinskega perila.

Ne spreglejte