Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

policija orožje Hrvaška Slovenija

Torek, 21. 4. 2015, 14.19

8 let

Policija razbila mrežo preprodajalcev orožja, namenjenega tudi za terorizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Koprski in hrvaški kriminalisti so prejšnji teden prešli v sklepno fazo preiskave tihotapljenja orožja iz Hrvaške v Slovenijo, kjer so osumljenci orožje nato prodajali na črnem trgu.

Na Hrvaškem so prijeli tri osebe, prav toliko pa tudi v Sloveniji, so sporočili s koprske policijske uprave.

Nabavljali orožje in ga nato tihotapili na območje Slovenije V kriminalistični preiskavi, ki so jo začeli septembra, so ugotovili, da so osumljenci na hrvaškem črnem trgu nabavljali orožje in ga nato tihotapili na območje Slovenije, kjer so ga prodajali na črnem tržišču.

Orožje bi lahko uporabili za najhujša kazniva dejanja, celo za terorizem, kar je izhajalo tudi iz ugotovitev kriminalistične preiskave.

Okrožno državno tožilstvo iz Kopra je odobrilo izvajanje prikritih preiskovalnih ukrepov zoper 37-letnega državljana Hrvaške z bivališčem na območju Reke in 33-letnega dvojnega državljana Hrvaške in Slovenije z bivališčem na območju Kozine.

Različne vrste in kalibri orožja Med preiskavo je policija ugotovila obstoj utemeljenih razlogov za sum, da je 33-letnik posedoval vojaško orožje in ga ponujal na prodaj. Šlo je za različne vrste in kalibre orožja, celo za eksplozivna telesa in sam eksploziv. V preiskavi so mu kriminalisti zasegli vojaško avtomatsko puško M70, bolje poznano kot "kalašnikov", ki jo je pretihotapil iz Hrvaške in jo prodajal po ceni 350 evrov. Osumljenec je v prodajo ponujal tudi druge vrste in tipe orožja, ki jih je nabavljal na Hrvaškem od identificiranega dobavitelja.

V okviru mednarodnega sodelovanja so hrvaški kriminalisti zasegli več različnih kosov orožja tudi 37-letnemu državljanu Hrvaške.

Prejšnji četrtek je policija prijela vse identificirane osumljence, sočasno pa so hrvaški kolegi prijeli osumljence in opravili hišne preiskave na območju Hrvaške.

Kriminalistična preiskava se v sodelovanju s hrvaškimi kolegi nadaljuje, so še zapisali na policiji.

Ne spreglejte