SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Otroci s kamnom razbili vetrobransko steklo tovornjaka na avtocesti

1

termometer

Otroci so v torek pozno popoldne z nadvoza v Dobruški vasi metali kamenje na avtocesto Novo mesto - Obrežje in razbili vetrobransko steklo tovornega vozila.

Hujših posledic sicer ni bilo, policisti pa ob tem opozarjajo na nevarnost takega početja.

Otroci metali kamenje na avtocesto Na interventno številko 113 je v torek okoli 19.30 poklical voznik hrvaškega tovornega vozila, ki je peljal po avtocesti iz Novega mesta proti Obrežju. Pri nadvozu v Dobruški vasi naj bi otroci metali kamenje na avtocesto, eden od teh je priletel v vetrobransko steklo in ga razbil. Policisti so napisali potrdilo o poškodbi vozila tuje registracije, s katerim je lahko voznik kasneje prestopil državno mejo.

Policija je ob tem pozvala starše, naj otroke opozorijo na nevarnost takega početja. Metanje ali nastavljanje predmetov na javno cesto in še posebej avtocesto, kjer so hitrosti velike, je lahko izredno nevarno početje s tragičnimi posledicami.

Možno verižno trčenje "neslutenih" razsežnosti Po navedbah policije je v tem primeru prisebnemu vozniku uspelo postopno in varno ustaviti tovornjak, brez sunkovitega zaviranja ali vijuganja po cesti, ki bi lahko povzročilo verižno trčenje "neslutenih" razsežnosti.

Staršem svetujejo, da izkoristijo priložnost ob začetku šolskega leta in se z otroki pogovorijo o različnih nevarnostih, ki prežijo nanje v cestnem prometu, pa tudi na nevarnosti, ki jih povzročijo s svojim ravnanjem. Poleg tega so opozorili, da so v primeru prekrškov ali kaznivih dejanj otrok zanje odgovorni njihovi starši ali skrbniki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin