SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odločitev višjih sodnikov o usodi Pavla Ruparja bo znana v petek

3

termometer

Odločitev višjih sodnikov o pritožbi nekdanjega poslanca SDS Pavla Ruparja, ki so jo obravnavali danes, naj bi bila znana v petek, ko bo izšla pisno.

Senat treh sodnikov višjega sodišča je danes obravnaval pritožbo Pavla Ruparja, ki se ni strinjal s sodbo kranjskega okrožnega sodišča, s katero so mu odmerili leto dni zapora zaradi zlorabe položaja leta 2004, ko je bil še župan občine Tržič. Prav tako bi moral plačati sodne stroške in vrniti 40 tisoč evrov.

Naroka se nista udeležila ne Rupar in ne tožilec, ki je sicer na prvi stopnji zahteval 14 mesecev zapora. Naj spomnimo, da si je občina Tržič leta 2002 prizadevala urediti kanalizacijsko omrežje in se za posel dogovarjala z avstrijskim podjetjem Aquaplus ter njegovim predstavnikom v Sloveniji Jurijem Pinterjem. Ker sta imeli obe strani že precejšnje stroške, so februarja 2004 podpisali dogovor o njihovem medsebojnem priznanju.

Ker so Avstrijci z občine Tržič dobili zahtevo, da morajo izplačati 40.000 evrov, so to tudi storili, občina pa je za projekt nato pridobila evropska sredstva in koncesionarja ni potrebovala. Po skupnem sestanku 26. februarja 2004, na katerem sta bila navzoča Rupar in svetovalec pri projektu Drago Štrafela, je Jurij Pinter prejel ček in ga še istega dne unovčil v banki v Lipnici. Sodni senat je verjel pričama Pinterju in njegovi ženi Marijani, da je Rupar v gostišču nasproti lipniške banke vzel zavitek z denarjem in ga tudi preštel.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin