Oborožen moški grozil zaposlenim na ptujskem tožilstvu

V prostore ptujskega okrožnega tožilstva je včeraj popoldne poskušal vstopiti oborožen moški, ki je grozil tamkajšnjim zaposlenim. 

Storilec se je pojavil pred vhodnimi vrati tožilstva, pozvonil na domofon in skušal vstopiti v poslovne prostore. Ker je že marca povzročil incident na tožilstvu, ga v sredo zaposlena ni spustila v njihove prostore, so sporočili z vrhovnega državnega tožilstva. 

Ker ga niso spustili naprej, se je močno razburil. Postajal je vedno bolj nasilen, grozil in nazadnje razbil steklena vrata ter jih kljub zaščitni mreži močno poškodoval. Storilca je obvladala šele policija, tožilstvo pa zaradi poteka postopka več informacij za zdaj ne more posredovati.

Gre za osumljenca storitve kaznivega dejanja proizvodnje in prodaje prepovedanih drog. 

Na vrhovnem tožilstvu incident obsojajo. Ker ne gre za osamljen primer ogrožanja zaposlenih na tožilstvih v zadnjem letu dni, generalni državni tožilec Drago Šketa meni, da bi bilo treba na vseh državnih tožilstvih poostriti varnostne ukrepe.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • frajgajst / 19.05.2017. ob 11:53

    ''generalni državni tožilec Drago Šketa meni, da bi bilo treba na vseh državnih tožilstvih poostriti varnostne ukrepe.''nobenih varnostnih ukrepov ne bi bilo potrebnih če bi vse veje oblasti delale pošteno in za vse enako..!! tak pa..več bo te neenakosti..več varovanja in posebnih ukrepov več bo nasilja in upora..!!!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano