Novo odkritje na domu morilca iz izolske bolnišnice

Eno leto po streljanju v Splošni bolnišnici Izola, v katerem sta umrla zdravnik in policist, so na domu strelca odkrili še dobrih 500 nabojev za pištolo in puško. To potrjuje takratne sume policije, da je strelec doma hranil še več orožja. Preiskovalni sodnik je lani zavrnil prošnjo policije za dovoljenje za preiskavo stanovanja pokojnega strelca.

Včeraj je minilo leto dni od tragedije v izolski bolnišnici.

Včeraj je minilo leto dni od tragedije v izolski bolnišnici. Foto: Bor Slana

V prostore izolske bolnišnice je 22. avgusta lani vstopil 70-letni Darko Gregorič in po krajšem pogovoru s svojim zdravnikom Luisom Guillermom Martinezom Bustamantejem začel strelski pohod. Ubil je zdravnika in 43-letnega prometnega policista Iva Žnidarčiča, hudo je ranil tudi njegovega policijskega kolega Ljuba Krajnca. Malo za tem si je s pištolo ubitega policista pred bolnišnico sodil še sam.

Našli 503 naboje

Lastnik hiše v Sv. Antonu pri Kopru, v kateri je živel Gregorič, je pred tremi tedni policiste obvestil, da je na podstrešju svoje hiše našel škatlo s 503 naboji za pištolo in puško. V pritličju hiše je živel lastnik hiše z družino, v prvem nadstropju pa Gregorič, ki je imel prost dostop tudi do podstrešja, poročajo Primorske novice.

Policija ni nikoli ugotovila, od kod Gregoriču pištola

Koprski policisti so z zapisnikom o zasegu predmetov prevzeli 416 nabojev kalibra 7,65 milimetra za Gregoričevo pištolo in 87 nabojev kalibra 0,45 za vojaško puško thompson. Po preverjanju so policisti ugotovili, da so bili naboji Gregoričeva last. O novi najdbi so obvestili tudi koprsko tožilstvo.

Je bil sodelavec Udbe?

Policija ni nikoli ugotovila, od kod Gregoriču pištola. Ker je bil do leta 1981 rezervni policist, so mnogi menili, da je pištolo preprosto zadržal, vendar so na policiji to informacijo zanikali. Prav tako nihče ni potrdil govoric, da je bil Gregorič nekoč tudi sodelavec zloglasne Udbe in da je pištolo dobil iz njenih črnih fondov, piše časnik.

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • NevidniJaz / 23.08.2017. ob 09:42

    Počasi, počasi... tip ustreli, ubije dva človeka, preiskovalni sodnik pa zavrne prošnjo za hišno preiskavo!!?? A se dejansko v Sloveniji vsi uradniki tako strogo držijo črke zakona ali so le nerazgledani oz. neinteligentni (kar je velika razlika od neizobraženi)?

  • siolovec / 28.08.2017. ob 01:33

    Dr. Boštjan Zupančič je nekoč zahteval, da se na pravo lahko vpišejo samo študentje z dovolj visokim inteligenčnim kvocientom! Zato pa imamo sedaj sodnike, ki bi v drugih državah lahko bili le administratorji! Ne velja za vse, ampak za mnoge!

  • željudin / 23.08.2017. ob 18:46

    nevidnijaz obstaja še tretja možnost. udbomafija

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano