Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
13.14

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Darko Šarić Balkanski bojevnik Dragan Tošić

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 13.14

5 let, 4 mesece

Novi napad z raketometom zolja na tiskarno zaščitene priče na sojenju Darku Šariću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Okoli tretje ure zjutraj je počilo v naselju Žarkovo v Beogradu, ko je v tiskarno, ki je v lasti zaščitene priče na sojenju kralju kokaina Darka Šarića, priletel raketomet zolja.

Žrtve ne ranjenih na srečo ni bilo, srbski Blic pa poroča, da je to že tretji napad na lastnino Nebojše Joksovića, ene od treh zaščitenih prič, ki je na sojenju pričal proti Darku Šariću.

Tako naj bi se podoben napad zgodil maja 2011, ko so na tiskarno BMG-NM, ki je v lasti Joskovića, prileteli trije izstrelki iz raketometa zolja. Junija leto pozneje je bomba priletela v Joksovićev lokal La princcipesa. Kot poroča Blic, policisti teh primerov še niso rešili, enota za zaščito prič pa je družino Joksović že nekajkrat preselila.

Nebojša Joksović je zoper Darka Šarića prvič pričal januarja 2011, pri čemer je nanj s prstom pokazal kot na vodjo mednarodne kriminalne združbe, ki je hkrati tudi organizator tihotapljenja kokaina.

Šarić je njegovo pričanje avgusta 2014 označil kot posledico tega, da mu je pred časom dal denar, da kupi tiskarno, ki pa mu ga ni vrnil. Na sojenju marca letos sta se videla prvič po petih letih, še navaja srbski medij, Šarić pa naj bi si zaželel njegovega objema. Podrobnosti niso znane, saj je bilo sojenje zaprto za javnost.

Šariću 20 let zapora Julija letos so narkokralju zaradi pečanja mamil v Beogradu prisodili 20 let zapora, ker je soorganiziral tihotapljenje 5,7 tone kokaina iz Južne Amerike v zahodno Evropo v letih 2008 in 2009.

Javnost je za Darka Šarića prvič slišala oktobra 2009 ob akciji urugvajske policije v tamkajšnjem pristanišču Santiago Vasques. Med pregledom britanske jahte Maui so policisti našli in zaplenili 2,8 tone kokaina. Z jahto so ga tihotapci nameravali pretovoriti na čezoceansko ladjo, ki je bila namenjena v zahodno Evropo. Policisti so tako zajeli skoraj polovico celotne pošiljke.

Prijetje in zaplemba sta se zgodila v mednarodni policijski akciji Balkanski bojevnik. Sočasno je policija polovila Šarićeve sodelavce, ki so bili v Srbiji, medtem ko se je Šariću uspelo izmakniti. Za njim so januarja 2010 razpisali mednarodno tiralico. Po večletnem skrivanju se je 18. marca lani predal srbski policiji. Na sojenje je počakal v priporu.

Šarić krivde nikoli ni priznal. Vztrajal je, da zaplenjeno mamilo ni bilo njegovo. Obtoževal je policiste in posameznike, da so mu obtožnico sestavili po krivem.

Slovenski Balkanski bojevnik kmalu spet pred sodnike Slovensko navezo mamilarskega kartela Darka Šarića, enega vodilnih na Balkanu, naj bi vodil Dragan Tošić. Slovensko sodišče ga je skupaj s soobtoženimi na prvem sojenju tako kot večino obtoženih po izločitvi dela dokazov – večinoma je šlo za domnevno nezakonito prisluškovanje – oprostilo. Znova jim bodo začeli soditi jeseni.

Ne spreglejte