Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2011,
11.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Poljska smrt

Četrtek, 21. 7. 2011, 11.14

7 let, 12 mesecev

Neurja na Poljskem zahtevala smrtno žrtev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Poljskem so v sredo zvečer divjala huda neurja, ki so zahtevala eno smrtno žrtev, pet ljudi pa je bilo ranjenih. Neurja so povzročila tudi veliko gmotno škodo.

Kot je poročal poljski radio, je v kraju Kolodziaz vzhodno od Varšave umrla 30-letnica, ki jo je zadela streha z nekega skednja, ki ga je odkril veter. Njen brat je bil poškodovan. O štirih poškodovanih pa poročajo s severovzhoda Poljske.

Neurja poškodovala okoli 200 zgradb

Po navedbah policije so neurja poškodovala okoli 200 zgradb, gasilci pa so morali posredovati več kot 3000-krat. Veter naj bi odkril okoli 180 streh in podrl preko tisoč dreves, kar je botrovalo motnjam v oskrbi z električno energijo.

Zaradi neurij je bilo nekaj časa zaprto varšavsko letališče Okecie. V poljski prestolnici je slabo vreme ohromilo tudi tramvaje in podzemno železnico. Poljski vremenoslovci za danes napovedujejo nova neurja, ki naj bi prizadela predvsem severozahod Poljske.

Hude nevihte tudi drugod S slabim vremenom pa so se soočali tudi v nekaterih drugih državah. Na Češkem so zaradi močnega deževja nevarno narasle gladine več rek, še posebej napeto pa je v severni regiji Liberec ob meji s Poljsko, kjer je nevarnost poplav velika. Zaradi dežja in nevarnosti poplav so morali med drugim evakuirati več deset otrok, ki so bili na poletnih taborih.

Neurje je pustošilo tudi na Madžarskem, kjer je bil zaradi podrtih dreves moten železniški promet po vsej državi, povezava med Budimpešto in Szolnokom pa je bila povsem ustavljena. Za nekaj časa so morali prekiniti tudi delovanje dveh blokov elektrarne Matra na severu države, je poročala madžarska tiskovna agencija MTI. V sredo zvečer je močna nevihta s točo prizadela tudi severozahod Bolgarije in povzročila večjo gmotno škodo ter motnje v oskrbi z električno energijo. Najhuje je bilo v mestu Kneža. Hude nevihte so poleg tega prizadele osrednjo in južno Romunijo.

Ne spreglejte