Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2015,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matevž Zajc bomba Jožica Boljte Brus sojenje

Sreda, 25. 3. 2015, 13.18

8 let

Nekdanja tožilka po bombnem napadu: Bojim se sesti v avto ali oditi po časopis v nabiralnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ker vem, da je delal po naročilu, nič ne pomaga, da je v priporu, je o posledicah bombnega napada na njeno hišo petčlanskemu sodnemu senatu povedala upokojena tožilka Jožica Boljte Brus.

Tistega dne je prišel pred hišo in odvrgel bombo, ki je bila po njegovih besedah v slabem stanju, v travo. Ker ni počila, je šel domov po drugo. Zatrdil je, da je bila v hiša tema in da ga je po eksploziji zagrabila panika, saj je počilo bolj, kot je pričakoval.

Tožilka: Zagotovo je gorela luč v predsobi, saj sem šla v vetrolov na cigareto "Počilo je tako močno, da mi je še pol ure pozneje šumelo v ušesu. Zagotovo je gorela luč vsaj v predsobi, saj sem šla ravno takrat na cigareto. Morala sem imeti odprta usta, saj bi bile sicer posledice poka za bobniče hujše," se spominja oškodovana tožilka.

Zatrdila je, da zoper Zajca ni vodila nobenega postopka in da ga, čeprav živi v isti soseski, ni poznala. "Nič mi ni pomagalo, da je Zajc v priporu, če pa vem, da je naročnik na prostosti. Tega Mileta tudi ne poznam," je navajala na sodišču, kjer je podrobno opisovala dogodke tistega večera.

"Ta dogodek je močno vplival na mene in mojo družino, saj sem se nekaj časa bala sesti v avto, sin me je nadrl, da ne smem vsak dan ob istem času po časopis v nabiralnik. Bojim se za svoja dva sinova, čeprav vem, da ni normalno, da jima pri 24 oziroma 26 letih težim, če ju ni doma pravočasno. Tudi sin me je enkrat nadrl, ko sem šla v trgovino in srečala prijateljico, s katero sva šli na kavo, mobitel pa sem pozabila doma," je razlagala.

Kot tožilka je imela zaradi groženj poletno varovanje Naj spomnimo, da je bila nekdanja tožilka, tudi vodja oddelka za posebne zadeve, zaradi groženj, ki jih je bila deležna med sojenjem Josipu Lončariču leta 2001, deležna poletnega varovanja. "Nisem si mislila, da se mi lahko zgodi kaj po treh letih, odkar sem v pokoju," je dodala.

Ne spreglejte