Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2015,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zorica Škrbić umor ugrabitev mučenje Blagoj Sazdov

Torek, 18. 8. 2015, 10.35

8 let

Na zatožni klopi mučitelji in ugrabitelji Zorice Škrbić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jutri se bo pod taktirko sodnice Vesne Podjed začelo sojenje domnevnim ugrabiteljem, mučiteljem in morilcem 32-letne Zorice Škrbić.

Na zatožno klop bodo sedli štirje obdolženci. Trije – Željko Petrović, Blagoj Sazdov in Milan Trivković – so v priporu in bodo na sodišče prihajali v spremstvu pravosodnih policistov, medtem ko se bo Senad Livadić branil s prostosti.

26. junija lani so takrat še neznanci sredi dneva in tudi sredi mesta s kolesa zbili Zorico Škrbić in jo strpali v avtomobil. Ugrabitelji naj bi se po trditvah tožilstva z alfa romeo odpeljali na vnaprej pripravljen kraj v gozdu v bližini Ljubljane, kjer so jo dolge ure tako fizično kot psihično mučili. Okoli 4. ure zjutraj so jo iz vozečega avtomobila odvrgli, mimoidoči v bližini Podpeči pa jo je našel in o tem obvestil policiste. Čeprav je bila takrat še živa, pa ji reševalci niso mogli pomagati.

Motiv: milijoni iz sefov banke SKB Med preiskavo se je izkazalo, da je bila Škrbićeva dolgoletno dekle Dejana Vidmarja, obsojenega za zgodovinski rop sefov banke SKB leta 2005, od tod pa naj bi izviral tudi motiv ugrabiteljev. Od nje naj bi namreč skušali dobiti informacijo, kje je skrit denar, ki je bil ukraden iz sefov banke SKB.

V začetku decembra lani so kriminalisti prijeli domnevne storilce tega krutega zločina. Od sedmih oseb, ki naj bi bile vpletene v zločin, je preiskovalna sodnica za trojico odredila pripor zaradi suma treh kaznivih dejanj, in sicer ugrabitve, mučenja in umora, medtem ko Livadiću obtožnica očita pomoč pri kaznivem dejanju.

Priče pod krinko Naj spomnimo, da je tožilstvo za 12 prič, ki so se bale maščevanja osumljenih, predlagalo zaslišanje v preiskavi pod krinko, sodišče pa je predlogu ugodilo. Preiskovalci sicer predvidevajo, da je naročnik tega brutalnega dejanja še na prostosti.

Sodnica Vesna Podjed bo ta teden izvedla dva predobravnavna naroka, na katerih se bo četverica obdolženih izrekla o svoji krivdi. Sicer je malo verjetno, a lahko se zgodi, odvisno od dokazov tožilstva in nasveta zagovornikov, da bo kateri od četverice očitke iz obtožnice tudi priznal.

Ne spreglejte