SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na zatožni klopi 18-letnik, ki je skupaj s sošolcem želel storiti samomor

1

termometer

Komaj 18-letni J.J. iz okolice Celja je danes sedel na zatožno klop, ker naj bi poskušal ubiti sošolca D. J. iz Kozjega. Policija ga je sicer ovadila zaradi pomoči pri samomoru.

Danes je bilo prav neprijetno na zatožni klopi opazovati komaj polnoletnega J. J. iz okolice Celja, ki mu obtožnica očita, da je poskušal ubiti enako starega sošolca D. J. iz Kozjega. Fant se je na sodišču izrekel za nedolžnega, a, kot je poudaril njegov zagovornik Matej Sršen, ne zato, ker ne bi priznaval dejanskega stanja, saj se je dogodek nesporno odvil tako, kot navaja obtožnica, temveč zato, ker so ugovarjali obtožnici, ki mu očita poskus uboja.

Policija je namreč fanta ovadila zaradi pomoči pri samomoru, tožilstvo pa je po sprožitvi preiskave ocenilo, da okoliščine dogodka ne kažejo na pomoč pri samomoru, temveč na poskus uboja.

Krvava drama na železniški postaji Naj spomnimo, da je 11. decembra lani policija medije zaprosila za pomoč, saj J. in D. nista prišla k pouku na celjsko poslovno-komercialno šolo. Potem pa se je nekaj po 13. uri na železniški postaji v Ljubljani odvila prava krvava drama, v igri je bil nož, poškodovan je bil fant.

Hotela sta skočiti s stolpnice Kot so pisale Slovenske novice, naj bi imela fanta prav poseben načrt – hotela sta si vzeti življenje. V Ljubljani naj bi skočila z vrha čim višje mestne stolpnice, vendar pa – četudi jima je v katero uspelo vstopiti – nikakor nista mogla priti do strehe. Potem naj bi kupila nož in skovala drug načrt. Najprej bo umrl eden, za njim pa še drugi. J. bi torej moral prerezati D. vrat, zatem pa še svojega. Prvi del naloge sta izpeljala – D. so nato v kliničnem centru rešili življenje –, J. pa se je po tem, ko je z nožem skoraj usodno potegnil po prijateljevem vratu, očitno prestrašil, odvrgel nož v smeti ter odpotoval proti domu.

Danes sicer obtožnice še nismo slišali, zagovornik Sršen pa je sodišču predlagal, da se dopolni psihiatrično mnenje za oškodovanca, saj bo sodišču predlagal, da se fanta obravnava kot starejšega mladoletnika. "Sodišče bi na tak način namreč lahko zoper njega izreklo vzgojni ukrep in ne kazenske sankcije," je pojasnil zagovornik.

J., ki je v hišnem priporu, sicer glede na obtožnico grozi od pet do 15 let zapora. Glavna obravnava bo 23. maja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin