Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2019,
15.33

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,22

Natisni članek

gasilci Novo mesto šola požar

Torek, 19. 2. 2019, 15.33

5 let, 1 mesec

Na Sevnem pri Novem mestu zagorel obrat kmetijske šole Grm #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,22
Požar pri Novem mestu | Zagorel naj bi delovni stroj, nato pa se je požar razširil po vsem obratu. | Foto STA

Zagorel naj bi delovni stroj, nato pa se je požar razširil po vsem obratu.

Foto: STA

Na Sevnem pod novomeško Trško goro je nekaj po 14. uri zagorelo v delu šole Centra biotehnike in turizma Grm oziroma v šolskem laboratoriju, predelavi in sušilnici sadja. Gasilci trenutno gasijo še posamezna žarišča ter razkrivajo in pregledujejo s pločevino pokrito ostrešje. Požar naj bi dokončno pogasili v nekaj urah.

Direktor in poveljnik novomeškega gasilsko-reševalnega centra Gregor Blažič, ki je popoldne menil, da je šlo za obsežen požar, je povedal, da bo stanje na požarišču ponoči spremljala požarna straža.

Zagorel je gradbeni stroj, požar se je hitro razširil po zgradbi

Z novomeške izpostave uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da je zagorelo v delu šole Centra biotehnike in turizma, kjer je zagorel gradbeni stroj.

Požar, ki se je razširil po zgradbi oziroma na površini tisoč kvadratnih metrov, so omejili ter pogasili novomeški poklicni gasilci in gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ždinja vas, Otočec, Stopiče in Šmihel.

Fotogalerija
1 / 6

Ogenj je zajel notranje prostore, v kateri so bili tudi večja količina goriva ter plinske jeklenke, gasilci so jih ohladili in odstranili. Na požarišču se trenutno nadaljujeta odstranjevanje pločevinaste kritine in gašenje posameznih žarišč.

Nekaj plinskih jeklenk je razneslo, zagorelo je tudi naftno gorivo

Na kraju so bili preventivno prisotni reševalci nujne medicinske pomoči, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Po prvih podatkih bo škoda velika, poškodovanih ni bilo, so še sporočili iz novomeške izpostave uprave za zaščito in reševanje.

V požaru je zgorelo tudi kombinirano vozilo, ob začetku požara pa je bilo na prizorišču mogoče slišati dva močnejša poka. Zaposleni v šoli so povedali, da so bili v obratu stroji za predelavo sadja in druga oprema, za katero je novomeška kmetijska šola v zadnjem obdobju namenila približno pol milijona evrov.

Po Blažičevih besedah je zagorelo tudi naftno gorivo, kar je požar še okrepilo, hkrati pa je razneslo nekaj plinskih jeklenk.

Ne spreglejte