SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Primorskem učitelju odpoved zaradi suma spolne zlorabe šestih učenk

3

termometer

Ravnatelj je potrdil, da so po obisku kriminalistov starši otrok podpisovali izjave v podporo učitelju, ki naj bi zlorabljal otroke.

Na koprski policijski upravi so potrdili, da so po končani kriminalistični preiskavi tožilstvu ovadili učitelja z ene od istrskih šol. Osumili so ga več kaznivih dejanj spolnega napada na otroka. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za šest deklet. Pred dnevi je osumljeni učitelj dobil izredno odpoved, v Primorskih novicah piše Sijan Pretnar.

Spomladi so koprski kriminalisti dobili informacije, da naj bi učitelj ene od istrskih šol otipaval več učenk. Dogajalo naj bi se med individualnimi urami, ki jih je imel z dekleti, starimi od 12 do 14 let. Junija so učitelja, po neuradnih podatkih starega 53 let, zaslišali in po končanih postopkih izpustili na prostost.

Šolski inšpektorat je z dogajanjem seznanjen Tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec je potrdila, da so kriminalisti po končani preiskavi osumljenega učitelja ovadili tožilstvu, o tem so obvestili tudi inšpektorat za šolstvo in šport. Po neuradnih podatkih naj bi učitelja ovadili za šest kaznivih dejanj. Na inšpektoratu za šolstvo in šport so povedali, da so seznanjeni z domnevnim kaznivim dejanjem spolnega nadlegovanja mladoletne osebe, katerega je osumljen strokovni delavec šole.

V drugi polovici julija jih je obvestila policija. Takoj so uvedli postopek po uradni dolžnosti in od šole zahtevali uradna pojasnila. Po telefonu so se pogovorili tudi z vodjo šole, vodstvo pa jih je nato seznanjalo z izvedenimi ukrepi zoper strokovnega delavca. V ponedeljek so jih obvestili, da je delodajalec učitelju izrekel izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Starši otrok podpisovali izjave v podporo učitelju Ravnatelj šole je potrdil, da je izpeljal postopke, ki jih je bil v tem primeru dolžan, in da je postopek izredne odpovedi še v teku. "Obžalujem, da se je to zgodilo," je dejal. Pojasnil je, da je po obvestilu policije, da so njihovega učitelja ovadili zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, najprej poklical pristojne na ministrstvu za šolstvo, nato pa tudi na inšpektorat za šolstvo in šport.

V pravni službi ministrstva je dobil nekaj smernic, kako naj ukrepa, in to tudi storil. Potrdil je, da so po obisku kriminalistov starši otrok podpisovali izjave v podporo učitelju, učitelje pa je o dogajanju obvestil na konferenci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin