Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2020,
13.11

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

12

Natisni članek

policija

Torek, 14. 1. 2020, 13.11

4 leta, 3 mesece

Na Dolenjskem dva napada na policiste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

12

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Dolenjski policisti so včeraj posredovali v dveh primerih, pri čemer sta se med postopkoma zgodila napada na policistki. V enem primeru je bila policistka lažje poškodovana. 

Preprečiti sta želela zaseg avtomobila, eden je policistko napadel

V ponedeljek nekaj po 16. uri so novomeške policiste poklicali na pomoč iz okolice Otočca, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir ter nadlegoval svojce. Policisti so med vožnjo na kraj dogodka v osebnem avtomobilu opazili kršitelja, ki pa ni upošteval znakov policistov, ko so ga želeli ustaviti.

Nadaljeval je vožnjo in vozilo pozneje ustavil na dvorišču stanovanjske hiše. Policisti so med postopkom ugotovili, da je avtomobil vozil voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,66 miligrama alkohola. Kršitelj je bil potnik v vozilu.

Voznik in potnik sta nato nadaljevala kršitve, policistom sta poskušala preprečiti zaseg avtomobila in nista upoštevala njihovih ukazov. Med postopkom je kršitelj napadel tudi policistko, zato so možje v modrem zoper oba uporabili prisilna sredstva in ju odpeljali v prostore za pridržanje. 

Zoper osumljenca bodo vložili kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo.

slovenska policija
Novice Ljubljanski policisti preprečili umor: 37-letnik je želel umoriti 39-letnika

V napadu v Novem mestu lažje poškodovana policistka

V večernih urah pa so novomeški policisti po obvestilu občana posredovali na Novem trgu, kjer naj bi moški in ženska kršila javni red in mir s prenočevanjem na javnem kraju. Policisti so izsledili večkratna kršitelja, 56-letno žensko in 31-letnega moškega. Ukazali so jima, da se odstranita, česar pa nista upoštevala. 

Ženska, ki je bila pod vplivom alkohola, je kričala na mimoidoče in žalila policiste, zato so jo policisti pridržali. Med postopkom je kršiteljica napadla policistko in jo tudi lažje poškodovala. 56-letnico bodo ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi napada na uradno osebo, obema kršiteljema pa bodo zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.
 

Ne spreglejte