V polnem lokalu v Pržanu streljal na žensko

Policija po ponedeljkovem umoru v Pržanu nadaljuje preiskavo. Kot je danes v izjavi medijem pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto Valter Zrinski, je 49-letni Ljubljančan pred več gosti lokala večkrat streljal v 38-letno Ljubljančanko. Žrtev in strelec sta se poznala, motiv streljanja pa še ugotavljajo.

Foto: Ana Kovač

Ogled kraja streljanja še ni popolnoma zaključen, je pojasnil Zrinski. Policisti opravljajo razgovore z očividci, z osebami, ki bi lahko dale koristne podatke, poteka sodna obdukcija in forenzične preiskave. Moški je od ponedeljka zvečer v policijskem pridržanju in bo po zbranih obvestilih najkasneje v sredo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Osumljenec je v žensko, ki je bila po poročanju medijev najemnica lokala na končni avtobusni postaji v Pržanu, na terasi lokala izstrelil več strelov, in sicer v času, ko je bilo v lokalu več ljudi. Prisotni so poklicali policijo, eden od gostov ga je tudi zadržal do prihoda policistov.

Kakšno je bilo razmerje med osumljencem in žrtvijo, policisti še ugotavljajo. Po besedah Zrinskega je moški osumljen umora, obravnavali pa bodo tudi sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ker je bilo s streljanjem ogroženo tudi življenje drugih prisotnih v lokalu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano