SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mirana Pluta obsodili na 25 let zapora zaradi umora 22-letnika

3

termometer

Na novomeškem okrožnem sodišču so danes na 25 let zapora obsodili 24-letnega Mirana Pluta iz Jugorja. Tožilstvo mu je očitalo umor 22-letnega Jureta Erjavca.

Dejanje naj bi bil Plut po trditvah višjega državnega tožilca Bojana Avbarja storil iz brezobzirnega maščevanja in koristoljubnosti. Sodba še ni pravnomočna.

Jure Erjavec je pod streli pištole umrl 25. februarja 2012. Dve leti ga je iskala vsa Dolenjska, lanskega junija pa je pod bremenom slabe vesti spregovoril Plutov prijatelj Tomaž Kristan, ki je bil tudi glavna priča v tem postopku.

Sodelovala pri preprodaji drog Truplo Jureta Erjavca so našli v vodnjaku ob zapuščeni zidanici na Dolnjem Suhorju, ključ od ključavnice, s katero je bil zaklenjen pokrov vodnjaka, pa med hišno preiskavo pri Miranu Plutu.

Plut je sicer zanikal, da bi bil kriv za Erjavčevo smrt, da ga je sicer tistega večera videl, a da je bil še živ, ko sta se razšla. Tožilstvo pa zatrjuje, da sta fanta sodelovala pri preprodaji drog in se tistega večera sprla zaradi denarja od prodaje mamil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin