Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2015,
12.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

sojenje

Petek, 25. 9. 2015, 12.22

8 let

Milan Trivković: Če bi bil vpleten v smrt Zorice Škrbić, bi sprejel ponudbo tožilstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Tistega dne sem doma s prijatelji igral namizni tenis, zato ne morem priznati nečesa, česar nisem storil," je povedal Milan Trivković, edini obdolženi v primeru Zorica Škrbić, ki krivde ni priznal.

Danes se je začelo sojenje Milanu Trivkoviću, zadnjemu od četverice obdolženih za grozljivo smrt 32-letne Zorice Škrbić. Čeprav svojcev na sodišču ni bilo, je bila varnost poostrena.

Kot je znano, so Željko Petrović, Blagoj Sazdov in Senad Livadić na predobravnavnem naroku oziroma tik pred tem s specializiranim državnim tožilstvom podpisali sporazum o krivdi. Obtožnica jim je očitala hudodelsko združevanje, ugrabitev, mučenje in povzročitev hude telesne poškodbe, katere posledica je bila smrt mladega dekleta.

Petrović bo za zapahi 15 let, Sazdov leto manj, Livadič pa dve leti in pol.

Tožilstvo Trivkoviću očita hudodelsko združevanje in ugrabitev, ko naj bi na območju gozda na Viču, kjer so pokojno dekle zvlekli iz avta, ga privezali na drevo in mučili, na mestu voznika Petrovića zamenjal Trivković (doma je v bližini). Po mnenju tožilstva je Trivković kraj zločina zapustil, še preden sta se Petrović in Sazdov začela nad njo izživljati. Tožilka je prepričana tudi, da je obdolženi nekaj časa pred dogodkom spremljal njene navade, poti, najmanj enkrat naj bi ga v alfa romeu opazili pred njeno hišo.

Obdolženi: V priporu sem po krivici "Ne morem priznati nečesa, česar nisem storil, sicer bi sprejel ponudbo tožilstva za dve leti in devet mesecev zapora," je v svojem zagovoru povedal Trivković, ki je v priporu od novembra lani. "S tem nimam nič, Zorice nisem ne ugrabil ne ubil," je zatrdil.

Kot je zatrdil, je bil tistega dne doma s prijatelji – naštel jih je devet –, s katerimi je igral namizni tenis, zvečer so se prestavili v hišo, zadnji pa je odšel okoli polnoči. "Ne drži, da sem zbežal v tujino. V BiH sem šel k starim staršem, tja grem večkrat. Prav tako ne drži, da sem bil na Viru pri Zadru, nobenega od obsojenih sploh ne poznam," je zatrjeval na sodišču.

Povedal je, da je s policisti sodeloval, da je sam predlagal, da mu odvzamejo DNK. "V priporu sem skoraj eno leto po krivici, ker s tem nimam nič," pravi Trivković.

Tožilka je imela precej vprašanj, medtem ko obramba nobenega. Sojenje se bo nadaljevalo prihodnjo sredo z zaslišanjem prič in branjem dokaznih predlogov. Najprej bodo zaslišani oškodovanci, in sicer svojci pokojne Škrbićeve in njen partner Dejan Vidmar, ki na Dobu prestaja zaporno kazen zaradi ropa banke SKB.

Ravno v tem naj bi tičal razlog njene ugrabitve, saj naj bi storilci skušali iz nje izvleči informacije, kje so ukradeni milijoni, ki jih preiskovalci nikoli niso našli.

Ne spreglejte