SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec leta naj bi šlo v pokoj več kot 200 policistov in kriminalistov

3

termometer

Ministrstvo za notranje zadeve je 226 policistom in kriminalistom, ki dosegajo pogoje za upokojitev, poslalo anekse, po katerih naj bi delovno razmerje zaključili 31. decembra letos.

Minister Vinko Gorenak pojasnjuje, da je to posledica varčevalnih ukrepov in spremenjenih napovedi o gospodarski rasti.

Kot je na spletni strani ministrstva zapisal Gorenak, je večina zaposlenih, ki so prejeli aneks, julija letos sicer že podpisala aneks k podaljšanju delovnega razmerja za leto ali dve. A takrat so bile po njegovih besedah gospodarske napovedi take, da so predvidevale vsaj minimalno gospodarsko rast.

Kot pojasnjuje, so si obetali več sredstev iz proračuna za prihodnje leto, prav tako pa so računali tudi na zaposlitev vsaj ene generacije novih policistov. A zaradi napovedanega padca gospodarske rasti ter varčevanja, s katerim morajo v naslednjem letu privarčevati sedem milijonov evrov, so se načrti ministrstva spremenili.

Gorenak ob tem poudarja, da je ministrstvo imelo možnost, da zaposlenim, ki že imajo pogoje za upokojitev, ponudijo možnost odhoda v pokoj konec leta ali pa posežejo po odpuščanjih. Kot je izpostavil, so skladno z zakonom in predpisanimi kriteriji najprej odpuščeni mlajši delavci.

"V takih okoliščinah smo se odločili, da pozovemo tiste, ki že imajo socialno varnost in pogoje za upokojitev, da se upokojijo. To je pravičneje, kot da bi odpuščali mlade sodelavce, ki socialne varnosti sploh nimajo zagotovljene," ob tem še pojasnjuje minister.

O upokojevanju več kot dvesto zaposlenih v uniformirani in kriminalistični policiji je sicer pisal današnji Večer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin