SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iznajdljivi 79-letnik s požigom hiše hotel olajšati zavarovalnico

3

termometer

 | Foto:
Celjski kriminalisti so s kazensko ovadbo zoper 79-letnika iz Šentjurja in 38-letnika iz Ljubljane končali obsežno preiskavo požiga in napeljevanja k pomoči požiga ter poskusa goljufije.

Dogajanje sega v lanski maj po obvestilu o večjem požaru domačije na območju Šentjurja, pri čemer so preiskovalci ugotovili, da je bil požar v stanovanjski hiši in gospodarskem poslopju podtaknjen oziroma da gre za požig. Ugotovili so, da je 38-letnik iz Ljubljane v prvi polovici leta 2010 v časopis dal oglas, da nujno potrebuje tri tisoč evrov posojila, ki bi ga odslužil z delom, na katerega se je aprila 2010 odzval 79-letnik z območja Šentjurja. Moška sta se nato srečala na območju Celja, kjer je devetinsedemdesetletnik v zameno, da bi mu zažgal stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje, osemintridesetletniku ponudil štiri tisoč evrov plačila. Med požigom na počitnicah Prebrisani Šentjurčan je namreč nameraval zažgati svoje objekte, da bi lahko nato od zavarovalnice, kjer je imel objekte zavarovane, prejel odškodnino. Moški iz Ljubljane se je s ponudbo strinjal, po dogovoru pa ga je osumljeni Šentjurčan odpeljal do svojih objektov, kjer mu je dal natančna navodila, kako mora zažgati oba objekta, da bosta zgorela v celoti.

Osumljena sta se dogovorila za dan, ko bo izvršen požig, v tem času pa je lastnik objektov z namenom, da si priskrbi alibi, skupaj s partnerico odšel na počitnice. Osumljeni Ljubljančan je na dan požiga v večernih urah odšel do stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja na območju Šentjurja, kjer je okoli polnoči polil objekte z bencinom in jih zažgal, po dejanju pa se je vrnil v Ljubljano. Zavarovalnina v višini 380 tisoč evrov Dva dni po požigu je lastnik požigalca nagradil s tisoč evri, tri tisoč evrov pa mu je obljubil po izplačilu zavarovalnine. Lastnik objektov je nato prek odvetnika vložil zahtevek za izplačilo škode, ki je nastala s požarom, in sicer 381.500 evrov, za kolikor je poskušal ogoljufati zavarovalnico.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin