Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2012,
14.07

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ranjeni

Torek, 21. 2. 2012, 14.07

3 leta, 3 mesece

Gost s prebodenimi pljuči in jetri, napadalci pa na prostosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Štiri ure je bil na operacijski mizi. Ima prebodena pljuča in jetra," je za naš portal povedal Bojan Salamon, lastnik Cafe Teatra v Piranu, v katerem se je v noči na nedeljo zgodil incident.

Kot smo že poročali, je v noči na nedeljo v lokal Cafe teater vstopila v vojake našemljena peterica, ki je začela razgrajati. Kot pravi Bojan Salamon, so se iz čistega miru najprej spravili nanj in ga porezali po glavi, hrbtu in roki. "Najhuje je pa, da jo je skupil moški, ki je reden gost v našem lokalu. Danes sem bil pri njem na obisku, kar štiri ure so ga operirali," pojasni Salamon, ki je nad dogodkom šokiran, ne pa tudi presenečen. Enainšestdesetletni Trboveljčan R. L. ima prebodena pljuča in jetra. Salamon: Nasilje v Piranu se tolerira Kot je poudaril Salamon, je nasilje v Piranu prisotno že nekaj časa, a organi pregona nič ne naredijo. Po napadu, pravi Salamon, na kraju nista bila ne državni tožilec ne preiskovalni sodnik, zato je pozval župana Petra Bossmana, naj ukrepa oziroma se izjasni, kakšno mesto si želi. "Takšni dogodki v Piranu niso redki in se tolerirajo," trdi Salamon in dodaja, da si prebivalci zaradi strahu pred nasilneži ne upajo niti na Tartinijev trg. Naj dodamo, da se je incident zgodil ravno na pustno soboto, ko se je na Tartinijevem trgu odvijal 10. veliki pustni ples, ki ga prireja samoupravna skupnost italijanske narodnosti Guiseppe Tartini, ki so ga morali prekiniti.

Župan sklical posvet Župan Bossman ne tolerira nobene oblike nasilja, pravijo na občini. "Ob dogodku, ki ga ostro obsojamo in je nedopusten, je župan že sklical posvet, ki se ga bodo udeležili predstavniki PP Piran, krajevnih skupnosti in vodja redarske službe," je zapisala Slavica Tucakov, predstavnica za stike z javnostjo na občini. Na posvetu naj bi preverili, so zapisali, kaj lahko kot lokalna skupnost zakonsko naredijo za izboljšanje reda in miru v občini.

Krivi so starši "Župan oziroma občina pa ne more biti kriva za delikventno obnašanje posameznikov. Potrebno se je tudi vprašati, kakšna je odgovornost staršev za ravnanje svojih otrok, sploh v primeru, ko so delikventne mladoletne osebe," še dodajajo na občini.

Pridržali, ne pa tudi priprli Policisti so sicer peterico prijeli kmalu po napadu in jo pridržali, pri 22-letnem Pirančanu so celo našli nož. A to očitno ni prepričalo preiskovalnega sodnika, da bi za napadalce odredil pripor. Kot je pojasnila Anita Leskovec s PU Koper, "so z vpletenimi že bili opravljeni nekateri razgovori, vsi so bili izpuščeni. Zadeva je še vedno v fazi predkazenskega postopka in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil".

Napadalci povratniki kaznivih dejanj Eden od napadalcev naj bi po naših informacijah na Tartinijevem trgu razgrajal in mahal s pištolo že na silvestrovo, zaradi česar je ukrepala policija. Po naših podatkih gre za Sama S., poleg njega naj bi bili v napadu udeleženi še Patrik P., Dejan D., Timotej M. in Amir L.. Dva od napadalcev sta rojena leta 1987, dva 1989, eden pa leta 1991. Nekateri med njimi naj bi bili stari znanci policije, saj naj bi šlo za povratnike. Kriminalisti sicer obravnavajo kazniva dejanja za poskus uboja, nasilništvo in za hudo telesno poškodbo.

Napadalci so sicer na socialnem omrežju FB objavili skupinsko fotografijo, na katerih so oblečeni v vojaške uniforme, z orožjem v rokah, nekateri tudi z dvignjeno desnico.

Ne spreglejte