SiolNET. Novice Črna kronika
6,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebook umor: Sodba Olovcu in Kovaču zdaj pravnomočna

6,23

termometer

Aleš Olovec in Martin Kovač
Foto: STA

Sodba Alešu Olovcu in Martinu Kovaču, ki ju je okrožno sodišče v Krškem septembra lani spoznalo kriva za umor na grozljiv način in neupravičeno slikovno snemanje v primeru Facebook umora, je pravnomočna. Višji sodniki v Ljubljani so po poročanju Dolenjskega lista v celoti potrdili sodbo okrožnega sodišča v Krškem.

Obtožnica je 20-letnega Aleša Olovca in 29-letnega Martina Kovača bremenila, da sta februarja lani pri Podbočju surovo pretepla 26-letnega Andreja Cekuto, zaradi česar je ta kasneje umrl, napad pa objavila na družbenem omrežju Facebook. Septembra je sodišče v Krškem Olovca obsodilo na 21 let in 11 mesecev zaporne kazni, Kovača pa na eno leto manj.

Olovčev zagovornik se je pritožil na razsodbo, a je višje sodišče sodbo na prvi stopnji v celoti potrdilo, in sicer tako glede pravne kvalifikacije kot tudi višine izrečenih kazni.

Tožilstvo: Višje sodišče pritožbe zavrnilo kot neutemeljene

"Obrazložitev sodbe se je dotaknila vseh vprašanj, ki sta jih navajala odvetnika, višje sodišče se je strinjalo z razlogi, ki jih je v prvostopni sodbi navajal senat, vse pritožbe so bile tako zavrnjene kot neutemeljene. Tako sta oba pravnomočno spoznana za kriva kaznivega dejanja umora in neupravičenega slikovnega snemanja z izrečenima kaznima 20 let in 11 mesecev zapora in 21 let in 11 mesecev zapora," so za Dolenjski list povedali na okrožnem državnem tožilstvu v Krškem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin