Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
8.35

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Čista lopata Dušan Črnigoj Ivan Zidar Hilda Tovšak

Sobota, 29. 6. 2013, 8.35

5 let, 6 mesecev

Črnigoj že v koprskem zaporu (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji direktor Primorja Dušan Črnigoj je ob 6. uri prestopil prag koprskega zapora in tako začel prestajati 14-mesečno zaporno kazen v zadevi Čista lopata.

Črnigoja je čakala kopica novinarjev, a jih je ta prehitel in se ognil kameram, poroča MMC. Črnigoj posebne obravnave ne bo deležen. Ob prihodu so ga, kot vse obsojence, najprej poslali v sprejemno sobo, kjer je opravil zdravniški pregled.

Tovšakova in Žibert že prestajata kazen Kazen v zadevi Čista lopata so do zdaj začeli prestajati nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, nekdanji član razpisne komisije pri Kontroli zračnega prometa Slovenije Tomaž Žibert in podjetnik Borut Farčnik.

Zidar je zaprosil za odlog izvršitve kazni Nekdanji predsednik uprave SCT-ja Ivan Zidar je zaradi slabega zdravstvenega stanja zaprosil za odlog izvršitve kazni, o njegovem predlogu pa še niso odločali, so pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču. Prošnjo za odlog izvršitve kazni je podal tudi Srečko Gabrič, tudi o njegovi prošnji se še niso odločili.

Demšar bo kazen prestal v hišnem zaporu Sodišče je pri presojanju prošenj za alternativno prestajanje zapornih kazni ugodilo le nekdanjemu komercialnemu vodji projektov na SCT-ju Ivanu Demšarju, ki bo kazen devetih mesecev prestal v hišnem zaporu.

Višje sodišče v Ljubljani je marca sicer nekoliko spremenilo sodbo prvostopenjskega sodišča v zadevi Čista lopata in zaradi napake tožilstva pri definiranju očitanih kaznivih dejanj za tri mesece znižalo zaporne kazni za Zidarja, Črnigoja in Demšarja. Potrdilo pa je preostale sodbe prvostopenjskega sodišča.

Tovšakova, Zidar in Črnigoj so bili zaradi podkupovanja na javnem razpisu za gradnjo kontrolnega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika tako obsojeni na 14 mesecev zaporne kazni. Žibert, ki je bil na Kontroli zračnega prometa Slovenije zadolžen za obravnavo ponudb gradbenikov, je bil obsojen na dve leti in šest mesecev zapora, Farčnik in Gabrič pa na deset mesecev zaporne kazni.

Ne spreglejte