SiolNET. Novice Črna kronika
0,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

75-letnik je 45-letnika umoril na zahrbten način iz koristoljubja

0,85

termometer

policija
Foto: Bor Slana

Pri nasilni smrti 45-letnega moškega, ki so ga v ponedeljek našli mrtvega na dvorišču v Mariboru, gre po mnenju kriminalistov za umor iz koristoljubja.

Preiskava umora je pokazala, da se je v ponedeljek okoli 9.30 75-letni osumljenec v svojem stanovanju na Kettejevi ulici v Mariboru sprl s svojim 45-letnim znancem. Mlajši moški je pri osumljencu občasno bival že od pomladi 2016.

Med prepirom, ki so ga slišali tudi sosedje, je osumljenec 45-letnega moškega z nožem zabodel v predel prsi, nato pa žrtev odvlekel iz stanovanja na dvorišče, kjer jo je pustil ležati na hrbtu, sam pa se je vrnil v stanovanje.

Poškodovanemu moškemu so poskušali pomagati sosedje in na pomoč poklicali tudi reševalce. Ti so ugotovili, da je moški umrl, zato so o tem obvestili policijo, je danes pojasnil pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl.

Osumljeni se je po prihodu policistov umaknil v svoje stanovanje, kjer so mu policisti ob 10.25 odvzeli prostost in ga pridržali.

Žrtev napada ni mogla zaznati

Ogled kraja umora je opravil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru v navzočnosti okrožne državne tožilke in ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Pri  izvedbi nadaljnjih kriminalistično-tehničnih opravil in na podlagi ugotovitev sodne obdukcije je bilo nesporno ugotovljeno, da je osumljeni 75-letni moški kaznivo dejanje storil iz koristoljubja in na zahrbten način, tako da žrtev njegovega napada ni mogla zaznati.

Osumljenca so danes s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin