Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2015,
7.53

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ropar

Četrtek, 19. 3. 2015, 7.53

1 leto, 3 mesece

23-letni škofjeloški ropar: grozil in tudi pritisnil na sprožilec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Škofjeloški policisti so po intenzivnem zbiranju obvestil izsledili lokalnega roparja, ki je v zadnjem mesecu na škofjeloškem območju izvedel štiri rope.

23-letnik je 19. februarja zvečer zamaskiran in s pištolo oropal trafiko na Kapucinskem trgu v Škofji Loki, 26. februarja je na enak način zvečer pri bankomatu v Železnikih oropal oškodovanca, ki je dvigoval denar, 3. marca je dopoldne zamaskiran in oborožen oropal trafiko v Železnikih, 9. marca zvečer pa je oropal še pekarno v Škofji Loki, so sporočili s PU Kranj.

Sploh v zadnjem ropu je bil storilec še posebej drzen, saj je med grožnjami, da bo uporabil pištolo, tudi dejansko pritisnil na sprožilec. "Čeprav je šlo samo za imitacijo pištole, je bila grožnja zelo resna, storilčev namen pa je bil resno zastraševalen," so navedli na policiji.

Prijavite vsak rop Policisti so 23-letnega roparja ujeli in ga v skladu s predpisi o kazenskem postopku tudi pridržali. Pridržanje je bilo že končano.

V kaznivih dejanjih si je ropar pridobil manjšo premoženjsko korist, poškodovana pa ni bila nobena oseba.

Škofjeloški policisti so v preiskavi ugotovili še, da dva ropa sploh nista bila prijavljena, tako da so zanju izvedeli šele med zbiranjem obvestil o preostalih kaznivih dejanjih. Na policiji zato svetujejo, da žrtve ropov čim prej in vedno prijavijo rop na interventno številko policije 113.

Nasveti policije Zaposleni za izplačilnimi pulti naj: - nimajo odprtih blagajn, predalov ali gotovine na delovni mizi, - ne štejejo gotovine pred strankami ali ob koncu delovnega časa pri odprtih vratih, - po koncu obratovalnega časa nikomur ne odpirajo vrat, - se ob prihodu v službo, še preden odklenejo vrata, vedno prepričajo, ali jih morda opazujejo, - če ob odhodu iz službe prenašajo gotovino, to počnejo skrajno previdno ter naj ne hodijo vsak dan po isti poti in ob istem času.

Ob ropu naj zaposleni takoj sprožijo alarm, razen če tega ni mogoče storiti takoj in neopazno. Sicer pa naj ne ravnajo preveč pogumno in naj ne kričijo. Predvsem pa naj si skušajo zapomniti roparjeve značilnosti.

Pri uličnih ropih naj poskrbijo za lastno varnost ter se izogibajo temnim ulicam, podhodom in dvomljivim lokalom, pri dvigovanju gotovine na bankomatih, bankah ali poštah naj bodo pozorni na osebe, ki jih opazujejo ali jim sledijo.

Ne spreglejte