SiolNET. Dom Hišni ljubljenčki
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj vse od nas zahteva potovanje s psom?

0,22

termometer

pes, potovanje | Na kaj vse moramo pomisliti, preden se s hišnim ljubljenčkom odpravimo na potovanje z avtom ali pa letalom? | Foto: Shutterstock
Na kaj vse moramo pomisliti, preden se s hišnim ljubljenčkom odpravimo na potovanje z avtom ali pa letalom? Foto: Shutterstock

Potovanje s psom je lahko zabavna in koristna izkušnja, ki še dodatno okrepi vez med lastnikom in ljubljenčkom. Seveda pa vsako potovanje zahteva tudi skrbno načrtovanje in pripravo na pot. Ne glede na to, ali se odpravljate na potovanje z avtom ali pa letite na novo destinacijo, je nekaj stvari, ki jih morate vedeti, da zagotovite varno in prijetno potovanje za vas in vašega kosmatega prijatelja.

Najpomembnejše je, da se pred potovanjem prepričate, da je vaš pes zdrav in da ima vsa potrebna cepljenja. To bo pomagalo preprečiti širjenje bolezni in zagotovilo, da bo zaščiten pred morebitnimi zdravstvenimi težavami.

Potovanje z avtom …

Če potujete z avtomobilom, se prepričajte, da je vaš pes pravilno pripet v boksu ali z varnostnim pasom na sedežu. Tako bo ne samo varen v primeru nesreče, temveč boste s tem tudi preprečili, da bi vas med vožnjo motil. Pri odločitvi za pripenjanje z varnostnim pasom upoštevajte, da je obvezna uporaba oprsnice.  Poleg tega je dobro, da s seboj vzamete nekaj njegovih najljubših igrač in priboljškov, da se med vožnjo ne bo dolgočasil.

kuža, pes, žival, valižanski špringer španjel Dom To je pet najprimernejših pasem psov za alergike #video

 … ali z letalom

Pred vkrcanjem na letalo se posvetujte z letalskim prevoznikom glede njihovih navodil za potovanje s hišnimi ljubljenčki in glede morebitnih omejitev glede velikosti boksa. Nekatere letalske družbe lahko zahtevajo tudi zdravstveno spričevalo ali dokazilo o cepljenju, druge pa imajo posebna pravila glede velikosti in pasem psa, ki so dovoljene na letalu.

Kaj vzeti s seboj na potovanje?

Ko pakirate za potovanje, ne pozabite s seboj vzeti vseh osnovnih potrebščin za vašega psa, vključno s hrano, vodo, posodami, zdravili in pripomočki za nego. Pomembno je, da s seboj vzamemo enako hrano, kot jo pes uživa doma. Prav tako je dobro, da s seboj nesete znano odejo ali igračo, ker bo vašemu psu v neznanem okolju bolj udobno in se bo počutil sproščeno.

Pes vročina Dom Tako boste poleti kar najbolje poskrbeli za svojega psa

Na cilju

Ko prispete na cilj, je pomembno, da spoštujete druge ljudi in živali. Psa imejte ves čas na povodcu in za njim pospravljajte. Poleg tega se pozanimajte o morebitnih lokalnih predpisih v zvezi s psi, kot so uporaba povodca ali nagobčnikov pri določenih pasmah.

Na splošno je potovanje s psom lahko čudovita izkušnja, če si le vzamete čas za načrtovanje in zagotovite, da bo vašemu psu udobno in da bo varen. Z malo priprave lahko s svojim kosmatim prijateljem skupaj uživate v raziskovanju nove destinacije.

Mačka Dom Razlogi, zakaj morate doma imeti mačko
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin