Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 5. 2023,
22.04

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

4

Natisni članek

Hišni ljubljenčki ljudje mačka

Ponedeljek, 15. 5. 2023, 22.04

2 meseca, 3 tedne

Razlogi, zakaj morate doma imeti mačko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

4

Mačka | Mačke so neverjetno čiste živali, kar je prijetna lastnost, zaradi katere so odlični ljubljenčki. | Foto Shutterstock

Mačke so neverjetno čiste živali, kar je prijetna lastnost, zaradi katere so odlični ljubljenčki.

Foto: Shutterstock

Mačke so verjetno ene najbolj ljubljenih hišnih ljubljenčkov na svetu in ni težko razumeti, zakaj je tako. So srčkane, ljubeče in ​​imajo edinstveno osebnost, zaradi katere odstopajo od drugih živali. Poleg njihovega čudovitega videza imajo tudi številne prijetne lastnosti, zaradi katerih so odlična družba in na več načinov pozitivno vplivajo na ljudi.

Mačke pozitivno vplivajo na duševno zdravje

Ena najpomembnejših prednosti lastništva mačke je njen pozitivni vpliv na naše duševno zdravje. Študije so pokazale, da lahko preživljanje časa z mačkami pomaga zmanjšati stres, tesnobo in depresijo. Preprosto božanje mačke lahko sprošča endorfine, ki so naravni spodbujevalci razpoloženja in nam pomagajo, da se počutimo bolj sproščeno in umirjeno. Poleg tega ima lahko nežno mačje predenje pomirjujoč učinek na naše misli in nam pomaga, da se sprostimo po napornem dnevu.

So odlične družabnice

Mačke so odlične družabnice zlasti za ljudi, ki živijo sami. So ljubeče živali, ki se rade "crkljajo" in igrajo, njihova prisotnost pa lahko pomaga ublažiti občutke osamljenosti in izoliranosti. Mnogi lastniki mačk poročajo, da so po posvojitvi mačjega prijatelja srečnejši in zadovoljnejši s svojim življenjem.

Ne potrebujejo veliko družbe

Druga prijetna lastnost mačk je njihova neodvisnost. Za razliko od psov mačke ne potrebujejo stalne pozornosti in se lahko same zabavajo ure in ure. Zaradi tega so idealni hišni ljubljenčki za ljudi, ki imajo natrpane urnike ali nimajo energije, da bi dohajali žival, ki zahteva veliko vzdrževanja. Mačke so popolnoma zadovoljne, ko poležavajo po hiši, dremajo na soncu ali se same igrajo z igračo.

Če iščete kosmatega prijatelja, ki bi vam popestril življenje, razmislite o posvojitvi mačke in izkusite veselje in srečo, ki ju lahko prinese. | Foto: Shutterstock Če iščete kosmatega prijatelja, ki bi vam popestril življenje, razmislite o posvojitvi mačke in izkusite veselje in srečo, ki ju lahko prinese. Foto: Shutterstock

So zelo čiste in urejene

Mačke so tudi neverjetno čiste živali, kar je še ena prijetna lastnost, zaradi katere so odlični ljubljenčki. Precejšen del dneva porabijo za svojo nego, kar njihovo dlako ohranja mehko in sijočo. Poleg tega so mačke natančne pri uporabi svojega stranišča in se zelo potrudijo, da ohranijo svoj življenjski prostor čist in urejen.

Ljudem popestrijo življenje

Ne nazadnje so mačke znane po svoji igrivi in ​​radovedni naravi, ki lahko v naša življenja prinese veliko veselja in zabave. Opazovanje mačke, kako lovi igračo ali raziskuje novo okolje, je lahko hkrati zabavno in prisrčno, njihove norčije pa nam lahko pomagajo, da za nekaj časa pozabimo na skrbi in težave.

Če torej iščete kosmatega prijatelja, ki bi vam popestril življenje, razmislite o posvojitvi mačke in izkusite veselje in srečo, ki ju lahko prinese.

Karl Lagerfeld, mačka Choupette
Trendi Bo mačka Karla Lagerfelda glavna zvezda modnega dogodka leta?
Mačka sfinga
Trendi Potetovirana mačka sfinga, ki so jo našli v zaporu, pripravljena na posvojitev #video
Gasilec z mačkom
Novice Reševalec izpod ruševin rešil mačka, ta se zdaj ne želi ločiti od njega
Ne spreglejte