SiolNET. Dom Vrt in okolica
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako dodati barve v svoj vrt

0,05

termometer

vrt
Foto: Thinkstock

Okrasne rože, grmičevje in zelena zelenica so pomemben element pri lepšanju našega dvorišča in vrta, vendar lahko včasih zelena barva prevlada in nehote ustvari monoton prostor. Sejanje rož v barvita, živahna okrasna korita lahko zagotovi potreben barvni kontrast, da bi vaše dvorišče in vrt zasijala v vsej svoji lepoti.

vrtnarjenje v koritih Dom Lotite se vrtnarjenja v cvetličnih koritih

okrasna korita Foto: Thinkstock Barvna okrasna korita lahko vnesejo živahnost

Uporabite okrasna korita različnih oblik, barv in velikosti, da bi ustvarili privlačen vrt ali dvorišče. Lahko jih uporabite v vrsti. Izberite prostor, kjer mislite, da bi lahko rože v koritih najbolje privabile pozornost.

Posadite jih v tri ali štiri različne okrasne lonce in jih postavite vodoravno en zraven drugega, da ustvarite skoraj nekakšno ograjo. Ena izmed bolj zanimivih idej je lahko sejanje žive meje v pisane lonce, saj bi tako ustvarili močan kontrast med zeleno mejo in pisanimi lonci.

miza in stoli Foto: Thinkstock Prostor popestrite z barvitim pohištvom

Če imate na vrtu stole in mizo za sedenje, ki so potrebni barvanja, lahko to izkoristite za odličen način popestritve prostora.

Uporabite močne barve, pobarvajte vsak stol v svojo barvo, mizo poslikajte z lastnimi vzorci in okraski. Sredi zelenja bo barvit kotiček za sedenje poskrbel za osrednjo točko vašega vrta.

Izkoristite zunanje stene hiše vertikalni vrt Foto: Thinkstock

Na zunanjih stene hiše lahko uredite svoj vertikalni vrt, v katerega lahko posadite okrasne rože s pisanimi cvetovi. Stene lahko izkoristite za obešanje vrtnih okraskov in tako ustvarite skoraj notranje vzdušje.

Obesite slike, vrtno orodje ali cvetni venec in pričarajte pravo domačnost. Lahko greste še korak dlje in zunanjo steno spremenite v barvito mavrico.

Pobarvajte ograjo, popestrite z dodatki ptičja hišica Foto: Thinkstock

Zunanjo stran ograje pustite v barvi, ki se najbolje sklada z okolico vaše hiše, notranjo stran pa prebarvajte v pisane barve.

Če se vam zdi barvna ograja preveč za vaš okus, lahko na vrt postavite vrtne palčke ali druge vrtne dodatke, kot so barvne ptičje hišice, ki lahko popestrijo vrt.

vrtni palcek Dom Kratka zgodovina vrtnih palčkov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin