Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Gorenjska banka

Foto: Thinkstock in Gorenjska banka

Natisni članek

bazen hiša stanovanjski kredit advertorial Gorenjska banka

Torek, 23. 5. 2017, 7.00

2 meseca, 3 tedne

Hiša z bazenom – da ali ne?

Vsebino omogoča Gorenjska banka

Foto: Thinkstock in Gorenjska banka

Poletje se bliža in z njim vroči dnevi, ko se prileže osvežitev. Najbolj se prileže osvežitev z ohlajenim napitkom in namakanjem v bazenu.

bazen | Foto:

Ste lastnik hiše s prekrasnim prostornim vrtom? Ste že kdaj razmišljali, da bi ga popestrili z bazenom in si tako poletno vodno osvežitev pripeljali kar na svoje dvorišče? Pomislite, tako bi se lahko vsak popoldan, ko se utrujeni vrnete z dela, osvežili in razgibali vodi.

Se ne morete odločiti, ali bi se podali v ta gradbeni poseg ali ne? Predstavljamo vam nekaj razlogov, ki bi vas utegnili prepričati, da je bazen pred hišo dobra naložba:

bazen | Foto: 1. Osvežitev kadarkoli
Sami boste svoj gospodar in sami si boste izbrali, kdaj si boste privoščili skok v osvežujočo vodo. Tudi kadar boste imeli zaradi dnevnih obveznosti na voljo le malo časa, boste lahko za nekaj minut zaplavali, kar se vam bo obrestovalo. Ob lepih sončnih in toplih koncih tedna si boste lahko privoščili daljše poležavanje ob bazenu in si baterije napolnili tako, kot bi bili na morju.

plavanje, bazen | Foto: 2. Rekreacija
Plavanje velja za eno najboljših oblik rekreacije, pri kateri dela celotno telo. Zaradi današnjega načina življenja, ko preveč sedimo in se premalo razgibavamo, se veliko ljudi spopada z bolečinami v križu in hrbtenici. Že od deset do 15 minut vsakodnevnega plavanja, ki si ga lahko v poletnih dneh privoščite že zjutraj pred odhodom v službo, vam bo zagotovo koristilo.

 

3. Uživanje v samoti
bazen | Foto: Domač bazen ima tudi to čudovito prednost, da lahko ob njem uživate v samoti, se resnično prepustite užitkom vode in se popolnoma sprostite. Izognili se boste gneči na kopališčih, pa tudi občutek bo boljši, saj ga boste uporabljali le vi oziroma drugi člani vaše družine.

 

 

bazen | Foto: 4. Sproščujoč učinek vode
Tudi ko bodo dnevi za kopanje že prehladni, boste lahko uživali ob sproščanju in opazovanju vode na vašem vrtu. Voda ima namreč posebno moč, saj že samo pogled nanjo deluje terapevtsko in pomirjujoče.

 

 

bazen | Foto: 5. Dvignili boste vrednost vaši hiši
Če se boste kadarkoli odločili za prodajo nepremičnine, upoštevajte, da bo njena vrednost zaradi bazena zagotovo višja od zdajšnje. Hiše z bazenom veljajo za luksuzne nepremičnine, zato se z vidika dolgoročne naložbe vgradnja bazena zagotovo izplača.

 

 

bazen | Foto: 6. Zabava za otroke
Najbolj hvaležni vam bodo zagotovo otroci. Tako bodo lahko vsak dan kar na domačem dvorišču uživali v kopanju in igrah z vodo.

7. Pika na i
Bazen da poseben pečat vaši hiši in njeni okolici. Dovršeni arhitekturi svoje hiše in skrbno urejenemu vrtu pred njo boste z bazenom dali tisto piko na i in vse zaokrožili v sklenjeno celoto.

Oglejte si nekaj zanimivih hiš z bazenom. Morda vas katera prepriča, da se boste odločili zanj, tisti, ki ste že odločeni, da postavite bazen pred svojo hišo, a se še niste odločili o sami obliki in stilu, pa boste morda dobili kakšno idejo.

Fotogalerija
1 / 7
Zdaj, ko ste dobro pretehtali vse prednosti in slabosti in ste že odločeni, da bo pred vašo hišo v kratkem stal bazen, sledi le še odločitev, kakšen bazen izbrati. Preden začnete graditi bazen, vam priporočamo, da skrbno pripravite načrt. Pri gradnji bazena je namreč treba biti pozoren na naslednje:

Sončna lega
Če imate dovolj veliko prostora pred hišo in se vrt razprostira povsod okoli nje, skrbno izberite ustrezno lego za vgradnjo bazena. Ta naj bo čim bolj sončna, tako da bo vodo v bazenu grelo tudi sonce.

Dovolj prostora
Ne glede na to, koliko velik bazen si boste omislili, je pomembno, da je okoli njega dovolj prostora, da ta ne bo utesnjen. Raje izberite nekoliko manjši bazen, da bo ob njem dovolj prostora za poležavanje na ležalnikih ter druženje in igro z otroki. Raje ohranite čim večji del zelenice pred hišo, kot da bi se na račun bazena odpovedali zelenju na svojem vrtu. Trava naj bo od bazena odmaknjena vsaj en meter ali več, saj boste sicer s hojo po travi prenašali preveč trave v bazen in ga morali ves čas čistiti.

Oblika
Ni nujno, da je bazen pravokotne oblike. Omislite si lahko tudi takega nepravilnih oblik, ki bo popestril zunanjost vaše hiše in dodal tisti poseben pečat zunanji arhitekturi. Vsekakor naj bo oblika bazena prilagojena arhitekturi hiše.

Izbira materiala
Sočasno z razmislekom o obliki dobro preučite tudi vse vrste materialov. Danes je na trgu na voljo veliko različnih materialov, od klasičnih betonskih do zidanih bazenov, ki zahtevajo večji gradbeni poseg, lahko pa se odločite kar za prostostoječ montažni bazen iz umetnih mas (na primer poliester).

Okolica bazena
Pred samim gradbenim posegom pretehtajte tudi, na kakšen način boste uredili prostor okoli bazena. Pri izbiri materialov ob bazenu je priporočljivo dati prednost varnosti in praktičnosti pred estetiko. Obroba bazena mora biti nedrseča, da nam ne spodrsne, na primer beton, nedrseče ploščice ali tlakovci, izredno prijeten za hojo z bosimi nogami pa je tudi les, ki ne drsi in je tudi privlačen na oko.

 

 | Foto:
O bazenu pred lastno hišo sanjamo vsi, zatakne se predvsem pri financah. Vendar pa imamo za vas idealno rešitev. Pri vaši odločitvi in sami izvedbi vam bodo pomagali pri Gorenjski banki, kjer imajo za vas na voljo posebno ponudbo stanovanjskega kredita s še nižjo obrestno mero. Preverite najbolj aktualne primere stanovanjskih kreditov ali pa si sami izračunajte svoj INFORMATIVNI IZRAČUN.

Ugodnosti, ki jih ne smete spregledati:
  • 30 let za odplačevanje kredita
  • Zelo konkurenčne obrestne mere
  • Življenjsko zavarovanje kreditojemalcev pri Zavarovalnici Triglav
  • Več kreditov znotraj družine le z enkratnimi stroški odobritve
  • Mesečna anuiteta v višini do 60 odstotkov plače oziroma pokojnine
Oglasite se v njihovi najbližji poslovalnici in preverite posebno ponudbo stanovanjskega kredita. Več informacij o ugodnem stanovanjskem kreditu pri Gorenjski banki lahko preberete tukaj.

Ne spreglejte