SiolNET. Dom Prenova in gradnja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Foto: Strešni vrtovi ali kako uiti mestni napetosti

3

termometer

Kadar zmanjka prostora, se vrtovi prestavijo na streho. Strešni vrtovi so pravzaprav dnevne sobe na prostem, ki so jih lastniki poživili z zelenjem.

Kako nezaseden prostor nad vašo stavbo pretvoriti v lepo urbano oazo? Kot si verjetno predstavljate, gradnja vrta na strehi ni tako preprosta kot saditev grmičevja na tleh, vendar lahko z dobrim načrtovanje in odločnostjo takšen projekt bistveno nadgradi vaš življenjski slog. Če ste pripravljeni stopiti v to bleščečo avanturo, si v spodnjih fotografijah poglejte, kako so iznajdljivi vrtnarji z vsega sveta s pomočjo dobrih idej in pridnih rok slabo izkoriščen prostor spremenili v prostor lepote in spokojnosti.

Ko boste že imeli v glavi idejo, da bi vaš balkon ali streha na bloku postala urbana oaza, se najprej posvetujte z izvajalcem, ali bo streha oziroma terasa prenesla pritisk zemlje in raznih zabojnikov. Pomislite na manjše varnostne ukrepe tako pred padci, pogledi in vetrom kot tudi pred močnim soncem. Začnite z raziskovanje rastlin, ki lahko rastejo na prostoru, kjer je veliko sonca in malo vode. Tukaj pridejo v poštev rastline za skalnjake in sredozemske trajnice. Namestitev kakšnega vodometa ali podaljšana vrtna cev od stanovanja do strehe je odlična ideja, še posebej poleti.

Tako, nekaj idej smo navrgli, želimo vam zabavno načrtovanje in sostanovalce, ki bodo podprli vašo zamisel.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin