Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 3. 2023,
14.38

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

starostniki Anglija gospa prodaja hiša

Torek, 21. 3. 2023, 14.38

1 leto

Britanka po 102 letih prodaja svojo hišo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

104-letna Britanka Nancy Gifford - Joan se je po 102 letih življenja v hiši, v kateri je med drugim doživela drugo svetovno vojno, izum televizije in pristanek človeka na Luni, odločila, da jo proda. Izklicna cena nepremičnine, za katero so njeni starši leta 1921 odšteli 200 funtov, je 169.950 funtov oziroma dobrih 193 tisoč evrov.

Po podatkih britanske centralne banke bi kupna moč enega funta leta 1921 ustrezala današnji vrednosti nekaj manj kot 39 funtov oziroma približno 44 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gospa Gifford se je za prodajo nepremičnine v vasici Street v grofiji Somerset na jugozahodu Anglije odločila na svoj 104. rojstni dan, ko je sama iz zdravstvenih razlogov sprejela odločitev, da se preseli v dom starejših v bližini. V hiši, ki je do danes ostala večinoma nespremenjena, je sicer živela od svojega drugega leta.

Bad Bunny
Trendi Popzvezdnika toži nekdanje dekle, ker je v pesmih uporabil njen posnetek

Hišo so zgradili leta 1882

Ko se je pred 102 letoma z družino vselila v hišo, ki so jo zgradili leta 1882, kuhinja, stranišče in kopalnica še niso bili urejeni. Kasneje, po nekaj prenovah, sta z možem še desetletja živela v hiši ter v njej vzgojila hčer in sina, ki z ženo živi v isti ulici, poroča britanski BBC.

Po besedah 79-letnega sina Johna je bilo odraščanje v hiši fantastično. "V tistih časih je večina otrok naše starosti poznala vsakogar, vsi smo imeli odprte hiše in bilo je v redu pustiti vrata odklenjena," je dejal in dodal, da so bili "vsi revni, vendar srečni".

Amanda Bynes
Trendi Zaradi golega sprehoda po ulici pridržali nekdanjo zvezdnico

"Ta hiša hrani toliko lepih spominov gospe Gifford in njene družine. Toda zdaj, po več kot stoletju, je čas, da si jih v njej ustvari druga družina," pa je povedal vodja podružnice nepremičninske družbe Holland and Odam, ki nepremičnino prodaja.

Bruce Willis
Trendi Oboževalci Brucea Willisa šokirani: Kje so njegovi zobje? #video
Trendi V tragični nesreči na Pelješcu je umrla priljubljena plesalka
Ne spreglejte