SiolNET. Dom Oprema in dekor
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S hitrimi triki do poživitve dolgočasnega prostora

0,18

termometer

dekor
Foto: Thinkstock

Če imate omejen proračun, a si močno želite preoblikovati in osvežiti vaše bivalne prostore, potem vam bodo naslednji nasveti prišli prav. Z majhnimi spremembami in minimalnim denarnim vložkom boste lahko posodobili notranjost vašega doma.

Preden se lotite preurejanja, vam svetujemo, da pregledate stvari, ki jih imate trenutno v prostoru, ki ga želite preurediti. Odločite se za tiste kose pohištva in dodatke, ki jih želite obdržati. Česar se želite znebiti, podarite nekomu.

preproge Dom Izbira preproge glede na vrsto in barvo vaših tal

dnevna soba Foto: Thinkstock Preuredite razpored pohištva

Eden od najlažjih in najcenejših načinov preureditve prostora je preurejanje razporeda pohištva. Pohištvo premikajte po prostoru in ga postavite na način, ki bo drugačen od zdajšnjega razporeda, a pazite, da boste pri novem razporedu poskrbeli za svetlost prostora.

Velikih omar ne postavljajte blizu oken, saj lahko omejijo pronicanje naravne svetlobe. Območje okoli oken in balkonskih vrat naj bo prosto.

 

ogledalo Dom Kako uporabiti ogledalo za doseganje boljšega sloga

dekor Foto: Thinkstock Okrasite prostor z majhnimi dekorativnimi dodatki

Z majhnimi okrasnimi dodatki lahko polepšate prostor. Na stene postavite ogledala z bogatim okvirjem ali sami ustvarite svojo galerijsko steno.

Na okenske police lahko postavite okrasne rože, na mizo ali komodo postavite cvetlične aranžmaje ali okrasne knjige. Za bolj sproščeno vzdušje lahko na različna mesta postavite tudi okrasne dišeče sveče ali suho listje, na katerega lahko kapnete dišeče eterično olje in tako še izboljšate vzdušje.

Za poživitev prostora lahko posskrbite z okrasnimi pisanimi blazinami, ki bodo dodale potreben teksturni element. Lahko so različnih velikosti, oblik in ni potrebno, da se barvno skladajo s toni drugih elementov.

blazine Foto: Thinkstock Uporabite že pozabljene predmete

Pobrskajte po starih in pozabljenih predmetih, ki ste jih že pred časom pospravili. Uporabite stare okvirje slik, ki jih lahko prebarvate, okrasne posode, inštrumente, namizna svetila, ure in vaze.

Pozabljeno pohištvo in preostali dekor imajo veliko sentimentalno vrednost, zato lahko njihova ponovna uporaba pri preurejanju prinese vrsto lepih spominov.

Zamenjajte preproge

Preproge so eden od vidnejših elementov v prostoru, zato se splača vložiti denar v kakovostno preprogo, ki bo popestrila notranjost. Paziti je treba, da za svoj prostor kupite preprogo ustrezne velikosti.

tapete Foto: Thinkstock Poživite prostor z novimi barvami

Osvežite prostor s prepleskanjem sten, pri tem lahko uporabite barvne odtenke, ki ne bodo prevladali nad drugimi elementi v prostoru.

Namesto pleskanja se lahko odločite tudi za tapete, med katerimi lahko izbirate različne vzorce in barvne odtenke. Barvo v prostor lahko dodate tudi s barvnim oblazinjenim pohištvom, zavesami ali prebarvanjem pohištva.

Z domačo galerijo ne morete zgrešiti

Kot omenjeno puste in prazne stene lahko okrasite s slikami in umetniškimi deli. Izberite si steno v prostoru, ki bo dovolj velika, kjer bi lahko obesili več slik in umetnin skupaj.

žametni kavč Dom Žametne skrivnosti oblazinjenega pohištva

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin