Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2019,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Prva hiša

Foto: Getty Images in Prva hiša

Natisni članek

advertorial Mengeš stanovanje Prva hiša

Ponedeljek, 2. 9. 2019, 7.00

2 meseca, 1 teden

Prva stvar, ki jo moramo narediti, ko se gnezdo izprazni

Vsebino omogoča Prva hiša

Foto: Getty Images in Prva hiša

par stanovanje dom prosti čas | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ko sprejmemo, da se je z odhodom otrok od doma zaključilo neko obdobje v našem življenju, lahko začnemo uživati v stvareh, za katere prej nismo imeli časa. Brez slabe vesti lahko zdaj sebe postavimo na prvo mesto in si organiziramo življenje po svoji meri.

Še pred nekaj leti smo brisali smrkave noske in se naslednji trenutek že ubadali s pubertetniškimi izzivi, zdaj pa že mahamo v pozdrav svoji mladini, ki si ravnokar opremlja svoje lastno stanovanje. Najprej proslavimo ta slovesen trenutek, potem si oddahnimo, da nam je uspelo nekaj velikega, iztočimo vse solze in se z veseljem zazrimo v obetajočo prihodnost, ko bomo končno lahko imeli ves čas samo zase.

Prazno gnezdo ne nakazuje, da se je naša funkcija starševstva zaključila, še vedno bomo starši. Skrbno ohranjajmo stike in se veselimo novih korakov – odnos z otroki bo verjetno postal zrelejši in celo globlji.

PRIJAVITE se na ogled sanjskega stanovanja.

Otroci so šli po svoje, kako naprej?

par motor počitnice | Foto:

  • Končno lahko vikende preživljamo s svojimi najljubšimi prijatelji, ne da bi nas skrbelo, kako se mladina dolgočasi.
  • Spet je dovolj časa za romantiko, ki je bila, roko na srce, zdaj verjetno že nekaj časa na stranskem tiru. Obudimo navado dolgih romantičnih večerov v dvoje.
  • Čim prej načrtujmo potovanje v dvoje, ki bo blagodejno vplivalo na našo zvezo. To bo dragocena izkušnja, ki bo delovala kot dobra odskočna deska za prihodnja leta v novem gnezdu.
  • Obudimo strast do hobijev. Ves čas do zdaj smo veliko svoje energije vlagali v vzgojo otrok, na hobije pa smo kar pozabili. Sploh še vemo, kaj nas veseli?
  • Premislimo, kakšne so naše nove stanovanjske potrebe. Prazne sobe predstavljajo neizkoriščen prostor, ki nas finančno obremenjuje.

Čas za osebni preporod in novo stanovanje

PRVA hiša Ambient | Foto:

Prehod iz stanovanja z otroki v stanovanje brez otrok je lahko zastrašujoč, lahko pa na to fazo v življenju gledamo tudi z bolj optimističnega vidika: to je lahko tudi priložnost za osebni preporod.

Namesto da se na začetku šolskega leta raznežimo že ob pogledu na svežo zalogo šolskih potrebščin v knjigarnah, se raje razglejmo po ponudbi privlačnih stanovanj, ki lahko zamenjajo naše staro domovanje. Okoliščine so se spremenile, zato naše dozdajšnje stanovanje ni več najbolj funkcionalno, saj je predvsem preveliko. Vse kaže, da bodo nujne korenite spremembe.

Med pari, ki se soočajo s pojavom "praznega gnezda", je veliko zanimanja za manjša stanovanja. Z velikim navdušenjem namreč spoznavajo, da je življenje na manj kvadratnih metrih udobnejše in lažje obvladljivo. Svoj prosti čas lahko namesto z gospodinjskimi opravili zapolnijo z izleti, sprehodi, dogodivščinami in druženjem. Tako lahko novo stanovanje v mestu, ki je blizu pohodniškim točkam, smučarskim središčem in drugim rekreacijskim vsebinam, v življenje para vnese pridih avanturizma.

Zelo praktično seveda pa je imeti še eno dodatno sobo, ki jo lahko uporabita kot garderobo, shrambo  za rekvizite ali celo kot delovno sobo. 

Kaj iskati? Svetlobo in udobje.

Mengeš | Foto:

Prostori novega stanovanja naj bodo svetli, z velikimi steklenimi površinami, ki ponujajo navdihujoč razgled. Tloris stanovanja naj bo odprtega tipa, saj se v takšnih stanovanjih počutimo bolj povezane med seboj, svetloba ni zastrta z odvečnimi stenami, občutek imamo, da med našim domom in zunanjim svetom ni tako ostre razmejitve.

Sprehodite se po stanovanju

S pomočjo sodobne tehnologije, se lahko po vašem sanjskem stanovanju sprehodite kar z domačega kavča:

Stanovanja, ki združujejo urbano okolje in neokrnjeno naravo

PRVA hiša Enosobno | Foto:

V iskanju novega doma ne spreglejmo ponudbe novih stanovanj v sodobno zasnovanem objektu Glavni trg Mengeš, na eni najbolj zaželenih lokacij v Sloveniji.

80 novih in svetlih stanovanj različnih velikosti je zasnovanih po konceptu medgeneracijskega sobivanja, ki po raziskavah ugodno vpliva tako na starejše, kot vse druge generacije. Sam objekt in stanovanja prinašajo udobje, kakovostne življenjske pogoje in medgeneracijsko druženje.

Mengeš | Foto:

Prva hiše | Foto:

Sodobna kockasta oblika objekta se ponaša z izjemno praktičnostjo, ki se odraža v širokih hodnikih, dovolj velikem dvigalu, prostornih balkonih, lastni shrambi in parkirišču v garaži. Stanovanja so enostavno dostopna.

Unikatno ponudbo dopolnjuje neposredna bližina doma upokojencev, ki stanovalcem v objektu Glavni trg Mengeš nudi svoje storitve – na voljo imajo dostavo toplih obrokov, pranje in likanje, gospodinjsko pomoč.

Kot pika na i pa zeleni Mengeš združuje tisto, k čemur najbolj stremimo v zrelih letih – priročnost razvitega urbanega in kulturnega središča v neposredni bližini rekreacijskega parka in neokrnjene narave. Združuje najboljše lastnosti urbanega okolja in čiste narave.

NAŠI PREDLOGI:

Dvosobno stanovanje:

dvosobno | Foto:

Trosobno stanovanje:

tloris mengeš | Foto:

PRIJAVITE SE NA OGLED

Nova, takoj vseljiva stanovanja na voljo za ogled.

Pokličite nas na 01/292 65 00 ali pišite na info@prvahisa.si .

Prva hiša d.o.o.

Družba za razvoj nepremičninskih projektov Prva hiša | Foto:

Bravničarjeva ul. 13

1000 Ljubljana

Ne spreglejte